Of Free Tampons And Pads | Doodles of Life

Friday, January 22, 2016

Of Free Tampons And Pads

So, my school or our student association (CSA) actually decided to become more awesome by supplying free menstrual products! Pretty sure this is a new initiative as I have never seen this thing before when I went to the CSA office. Saw it for the first time yesterday. I am super stoked about it!

Free tampons and pads

This initiative is such a happy news to me cause you never know when will you bocor at school. lol. No more texting your friends, "Do you have an extra pad?" when you forgot to bring extra pads to school.

Free tampons and pads


Good job, CSA!

26 comments:

  1. wahh baguss betul. sebab kita ni kadang2 lupa nak usung benda tu sekali pergi kelas. ahaha. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Itu yang dok happy sangat tu :D

      Delete
  2. haha i need this thing today! I cycled all the way to faculty to study... then... hmmm balik la nampaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol! The same thing happened to me last week too. Dah elok-elok sampai sekolah kena patah balik naik bus balik rumah cause I forgot to bring extra pads T__T

      Delete
  3. wow bestnya .untuk menstrual products memang akak pun belum pernah tengok lagi. bagus betul diorang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This is a new initiative. Memang sangat-sangat bagus especially sebab diaorang sediakan pads juga. Dekat sini susah nak cari pads. Selalu ada tampons je.

      Delete
  4. bagus TT_TT
    haritu pun qila ada nmpk dkt tumblr. hihih. tp qila mmg ready dlm beg incase emergency haha. sbb tahu mesti ada punya yg tanya "ada extra pads tak?" huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun selalu macam tu. Tapi, kadang-kadang terlupa restock emergency pads. Itu yang kadang-kadang meminta-minta juga tu. haha

      Delete
  5. memang bagus sangat nie. kekadang lupa bawak. kalau nak balik bilik jauh lak kan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasal! Sangat-sangat bagus especially kalau rumah jauh dari sekolah.

      Delete
  6. bagus jugak ni. kalau terlupa tak payah susah2 nk balik bilik. sangat membantu pelajar perempuan :D

    ReplyDelete
  7. Cool. If I were there I would take one tampon. Because I never saw it eye t eye LOL. Haha. #naive

    ReplyDelete
    Replies
    1. Speaking of that, maybe I should take one too! haha

      Delete
  8. good effort utk girls yg selalu pelupa macam kak sally..hahahaha...nasib la takde kasi disposable panties sekali..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. That's so true, kak Sally! Sangat bagus untuk spesis yang pelupa ni. Saya ni jenis yang pelupa juga. hahaha.

      Delete
  9. Ni kalo buat kt msia... ada yg pick up buat stock... ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah, kak Huda! Sebab tu dia dah letak note Please only take what you need for the day.

      Delete
  10. agak2 if we implement this in Malaysia brapa kali sehari kena topap ? ehehe..
    btw.. org kita x biasa dgn tampons kan.. i dun think kita pakai tampons..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah kak Siti. Mahu kalau letak, terus lesap. haha.

      Betul, sangat tak biasa dengan tampons. Itu sebab saya saya excited sangat bila diaorang pads. Dekat sini susah nak cari emergency pads. Tampons merata la -_-

      Delete
    2. ehehe kita x digalakkan pakai tampon kan ? ahaha..

      Delete
  11. bagus initiatif ni sbb 'kawan' datang x saya hello dulu ;P

    ReplyDelete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...