From D'Arcy Street | Doodles of Life

Sunday, January 24, 2016

From D'Arcy Street

Will be forever thankful to the D'Arcy girls for letting me sleeping over at their house even though we don't really know each other. From the late yet very delicious breakfast to the very mouth watering lunch, thank you so much! From the very awkward conversation to the hearty laugh conversation, thank you so much! 

CN Tower from D'Arcy Street
View from D'Arcy Street

Allahuakbar. I feel so so so much love in their house in that very short time. Seeing their friendship made me wish I have that kind of friendship in my life too. May Allah bless your friendship, girls :)

27 comments:

  1. The love, kita boleh rasa kan. Huhuhu. Me three, i wish i have any kind of friendship in my life :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. The love in their house is somewhat feels so special. I don't know how to describe it tapi memang sangat beruntung kalau ada hubungan macam tu :)

      Delete
  2. Cantiknya view city dia. Mind if I asking, you guna camera apa eh Farah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sangat cantik. I was stunned by the view too :)

      It depends, Nad. Kadang-kadang pakai phone (various phones), kadang-kadang pakai DSLR (various DSLR). Yang ni pakai Nikon D90.

      Most of the times, you can see what kind of cameras or phones that I used to take the pictures. I usually put a label as you can see in this post.

      Delete
  3. Happynya rasa bila Allah hantarkan orang2 baik hati macam ni keliling kita untuk menolong walaupun kita tak berapa kenal/mesra kan. Semoga sentiasa dipermudahkan urusan menuntut ilmu di sana Farah.^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat-sangat happy kak Ros. Lagi-lagi dekat tempat orang ni. I feel so loved. Alhamdulillah :)

      Amin. Amin. Amin. Thank you kak Ros :)

      Delete
  4. wah seronoknya ada persahabatan macam tu. lawa sangat tempat dia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diaorang la seronok. Saya tumpang seronok je. hehehe. View dari rumah diaorang sangat-sangat lawa :D

      Delete
  5. Seronoknyaa dapat rapat dengan orang yang baru kenal :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasal! Seronok sangat-sangat :D

      Delete
  6. saya terlepas apa2 cerita ke? siapa ni kak farah? dia canadian eh?
    ramahnya, baru kenal dah boleh rapat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, takde terlepas apa-apa cerita pun. Bukan Canadian. Malaysians. Juniors. Sangat-sangat baik.

      Delete
  7. Awesome, meeting someone nice even though at first its awkward XD

    owh and wow.. that view.. beautiful :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. It was indeed very nice. Sangat-sangat unexpected. That view memang sangat best :D

      Delete
  8. Replies
    1. CN Tower tu memang macam KL Tower sikit. heeeeeee :D

      Delete
  9. Farah ada terima sampul dari SS tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, dah dapat dah. Terima kasih sangat-sangat. Truly appreciate it. Kita dah hantar email dekat kak SS dah.

      Delete
  10. friendship kat negara omputih ni kalo yg baik2 tu memang beza yakamat dgn what we will experience kat Malaysia.. if u understand what i mean =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..sis JM faham sgt maksud CT tu

      Delete
    2. ehehe dalam words yang lebih easy.. kawan2 kat malaysia ni banyak yang tak menghargai the relationship.. kalau kat luar tu.. they are instilled with manners kot entahla so they appreciate a bit.. thru my experience tau.. my POV ehehe..

      Delete
    3. Oh! Baru faham. Sorry kak Siti. Saya ni lembab sikit kadang-kadang.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...