Bila Awak Tak Pandai Selfie | Doodles of Life

Tuesday, December 29, 2015

Bila Awak Tak Pandai Selfie

Family selfie
Bila awak tak pandai selfie
1. You don't know how to hold your phone when taking picture
2. You look at the phone screen instead of the phone camera
3. Unflattering angle is a must (oh my double chin!!!)

44 comments:

  1. ikr XD
    kekadang tgn bergetar sampai gambar kabur T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni pun betul juga. hahahahahah :D

      Delete
  2. ala comel2 je semua buat iklan gigi..hehehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hiks. Memang adik-beradik suka buat iklan gigi. lol

      Delete
  3. Replies
    1. Ramai juga yang macam ni rupanya. haha!

      Delete
  4. akak pun macam tu tak pandai nak selfie

    ReplyDelete
  5. Nani pun masa memula dulu tak pandai juagk. Hahahah ! Seronoknya jalan2 langkawi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang ni dah pandailah ya, Nani? :D

      Delete
  6. Replies
    1. Macam lagi senang je sebab ada orang tolong pegangkan kamera. haha

      Delete
  7. kak farah sama macam saya, selalu pandang screen phone, bukan pandang kamera xD
    have fun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak selalu pandang screen phone kalau selfie ramai-ramai. Selfie sorang-sorang selalunya tak.

      Delete
  8. Sama lah. Tak pandai selfie jugak.
    Tiap kali nak join selfie orang lain, mesti pandang skrin instead of lubang kamera tu. End up gambar jadi lain...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita, cEro kalau macam tu.

      Delete
  9. Selalu selfie pandang screen hahahahaha

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Alhamdulillah, memang seronok sangat :D

      Delete
  11. Kalu sorang dipanggil Selfie... Kalu ramai dipanggil Wefie.. he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu, kak SS tapi rasa macam kelakar pula bila panggi wefie. hiks.

      Delete
  12. haha kite dah terer selfie sejak nak jugak cuba ambik gmbr semua orang in a frame, tapi takde tripod or orang lain nak ambikkan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untunglah Hanis! Lagi bila ada GoPro. Memang macam senang je lagi nak selfie kan :)

      Delete
  13. one happy family at home ! best nya cuti sama keluarga Farah. OMG lama gila tak blogwalking >___< Banyak episode blog kau dah tertinggal nie >__<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sangat, Zharif! Aku dah lama tak pergi bercuti dengan family. The last vacation was after SPM. hahahaha!

      It's okay :)

      Delete
  14. akak pun sepesen je...kadang lupa pandang kamera...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke, kak Sally? Macam dah pro je tengok! heheheheh :D

      Delete
    2. kalau orang ambik mmg pandang laa...kalau sendiri amik kena 3-4 kali baru nmpk ghupa selfie

      Delete
    3. Gituuu ya. Saya pula memang tak pandai kalau sendiri ambil or orang lain ambil. Hasilnya memang akan jadi failed selfie! hahaha.

      Delete
  15. omg samaaaaaaaaa qila benci diri sendiri hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahhaha. Tell me about that :D

      Delete
  16. samalah...wefie bolehla, tu pun orang lain yang snap.tau tadah muka je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau saya, wefie ke selfie ke, sama je.

      Delete
  17. eeheh kadang each time nak selfi kena ingatkan kwn2.. pandang camera ya bukan screen ahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitaorang takde siapa yang ingatkan sebab tu asyik pandang screen je.

      Delete
  18. kena beli stick la Farah.. senang dari jauh bleh amek ngeh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitaorang ada stick sebenarnya tapi takde siapa pun yang bawa masa pergi Langkawi tu.

      Delete
  19. hahaha comel je la Farah. x nmpk pun double chin nya. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak Amy! Awak je yang tak nampak. hahahahaha.

      Delete
  20. hahah janji ada juga muka dlm setiap gambar selfie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau boleh, biarlah muka yang cantik sikit. hehehehe.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...