Banff Trip 1.0 | Icefields Parkway (Lake Louise - Jasper) | Doodles of Life

Friday, December 04, 2015

Banff Trip 1.0 | Icefields Parkway (Lake Louise - Jasper)

This is the last post for my Banff Trip 1.0. Phewww, finally! 

Errr, kalau awak perasan, travelogues saya ni macam pelik sikit. Instead of doing it by day, I do it by attractions that I went or activities that I did. This is because I don't know the right way to write travelogues. Ada ke cara yang betul? Hmmm.

And the main reason of my travelogues sebenarnya bukanlah nak cerita sangat pengalaman saya. I'm not a good story teller. Tu pasallah kadang-kadang kalau awak baca posts saya, mesti macam tergantung. Saya cuma nak share gambar sahaja. So, harap faham kenapa highways pun boleh masuk dalam travelogues. haha!

Baca: Banff Trip 1.0 | BIcefields Parkway (Jasper - Banff)

I just want to share beautiful pictures of Icefields Parkway. Masa datang Banff hari tukan cuaca sendu habis. Gloomy je. Tapi bila balik Jasper, cuaca cantik sangat! Ada cahaya matahari, ada langit biru. Ya Allah, suka sangat!

Icefields Parkway

Icefields Parkway

Icefields Parkway

Icefields Parkway

Icefields Parkway

Tak banyak sangat gambar sebab saya dah penat masa tu. And the picture ended right before we arrived at Icefields Centre. Sebabnya lepas tu, memang saya tidur sahaja dalam bas. Kalau boleh, memang nak berjaga dan tengok pemandangan sekeliling tapi memang dah tak larat dah. So, goodbye beautiful view.

Footnote: This is the end of my Banff Trip 1.0 posts. Hope you enjoy seeing the beautiful view of Banff National Park from my camera lens. 

40 comments:

  1. i've always loved your photography~! <3 keep it up

    ReplyDelete
    Replies
    1. Edit je lebih sebenarnya but thanks anyway :)

      But on a serious note, my photographer friends will laugh at me kalau diaorang baca komen macam ni.

      Delete
  2. kak farah cite pasal highway pun, saya dah teruja gila2 time baca tu hahah xD
    gambar2 kat blog akak ni tak pernah mengeciwakan. cantik2 semuanya T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for loving the pictures in my blog. Totally appreciate it :)

      Delete
  3. ala, tak kisah, cerita je..tunggang langgang pun takpe, janji gambar cantik. hehehe.akak kalau tulis travelogue suka by day..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya kalau tulis by day, posts akan jadi sikit tapi panjang yang amat sangat >.<

      Delete
  4. Farah, were you sitting on the front row in the bus? Awwww, that's awesome, I usually don't really like taking bus, and I prefer sitting in the middle. So, don't really have chance to take pictures like yours :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, duduk depan sekali sebab memang nak tengok view yang cantik dan tangkap gambar. Tapi, kalau naik bas biasa-biasa, saya pun tak suka sangat duduk depan.

      Delete
  5. Naaa, travelogues for me are about telling people about your stories. So, it does not matter either by day or by places :)

    Any plans for Christmas break? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, I have a plan. Not really exciting for many people but I believe I'll be so happy with my plan :)

      Delete
  6. tengok gmbr jalan pon beautiful view ., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab view dia memang cantik. hehe :)

      Delete
  7. Tu gmbr tu akak ambik ke? Wow, cantiknya. Smart sangat, klu edit edit sikit boleh masuk weheartit ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, ambil sendiri. My editing skill sucks. This is the best that I can do. haha

      Delete
  8. memang cantik sangat view tu T^T
    gambar pun dah cantik, apatah lagi kalau depan mata kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. The pictures do not do justice :)

      Delete
  9. Dari hari tu lagi nak tanya tapi takut ada terlepas bagitahu dan aku tak baca je.
    Tapi kali ni tetap nak tanya...
    Kenapa Banff Trip 1.0? Ada version 2.0 ke? Ke belum lagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Because this is my first trip to Banff. Insya Allah, will update the second trip to Banff later.

      Delete
  10. wow. all of them are remarkable ! :D

    ReplyDelete
  11. still memukau mata tengok gunung yg super duper ni !! travelogue depends kt owner blog nk cerita mcm mna.
    heheh. lately busy. sorry

    ReplyDelete
    Replies
    1. The pictures do not do justice, tapi memang cantik sangat-sangat! :D

      Delete
  12. rasa macam nak buat khemah/rumah tepi2 tu jer farah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahaya sebab banyak haiwan liar. haha :)

      Delete
  13. Replies
    1. Rasanya gunung tu yang buat highway tu nampak cantik. haha

      Delete
  14. Gambar2 as usual,..super stunning. Leh compile buat photobook :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I wanted to make photobooks tapi kena hold dulu.

      Delete
  15. its ur travelogue so u rule it okay ? ur style and screw je yang banyak complain hahaha..

    ReplyDelete
  16. love the pictures Farah.. tah bila nak sampai kan.. kita cuci mata sajalah dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah, one fine day, kak Siti :)

      Delete
    2. amin.. rezeki Allah atur buat kita is always a mystery =)

      Delete
  17. hahahhaha farah, akk pon selalu xtau camne I shud write a travellogue....bantai2 jer xpe, janji kita dpt share gambor yg bermakna kann.... btw, cnteknya! cmne tgkp dri dlm bus boleh cantek camnie nie? berbakat la farah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak berbakat pun, kak Aisya. Cermin bas tu yang besar sangat. Dan viewnya memang cantik sangat-sangat! :D

      Delete
  18. I did enjoyed...everyday! every time I saw your post!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, kak Sally! So happy to hear that :D

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...