Bulan | Doodles of Life

Thursday, November 26, 2015

Bulan

Bulan

Petang tadi,
bulan terang sangat.
Buat saya teringat,
kali pertama saya kagum dengan cahaya bulan yang terang amat.

34 comments:

  1. bercerita pasal bulan teringat saya pada cerita jam 7.00 malan,, cerita tentang bulah,,, kawan2 yang akrab sangat dan saling bantu membantu,, saya suka lakunan elfira loy yang melakunkan watak zurina..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elfira Loy ke bawa watak Zurina? Bukan Erin Malek ke? Ke ada cerita Tentang Bulan yang lain?

      Delete
  2. Replies
    1. Bulan tu sangat cantik sebenarnya tapi saya tak pandai tangkap gambar bulan >.<

      Delete
  3. When I admire the beauty of the moon, my soul expands in the worship of the creator.

    ReplyDelete
  4. itu daun eh yg tutup bulan tu? tk berapa nampak sgt. tpi mesti cantik bulannya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ranting pokok, Mazni. Masa ni bulan tak naik tinggi lagi sebab baru pukul 6 petang. Itu yang terlindung dek ranting pokok tu.

      Delete
  5. saya selalu excited tengok bulan lagi-lagi yang terang punya. mesti rasa nak ambil gambar last-last dah keluarkan camera phone tak nampak pun bulan bila snap hahahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita. Akak pun selalu macam tu. Selalu kalau tangkap gambar bulan, mesti akan out of focus. Tapi, pasal nak juga gambar bulan, tangkap sahajalah.

      Delete
  6. eh ha ah la. can see the brightness hehe.
    subhanallah! :D

    ReplyDelete
  7. Wow even here the sun shines so bright that we could hardly walk with our eyes fully opened lol

    ReplyDelete
  8. bulan di sebalik daun daun...mmg sgt cantik...wlau masa jerebu tempoh hr...bulan merah warnanya, tpi bila ada daun daun...sangat cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err, tapi tu bukan daun. Itu ranting pokok :)

      Delete
  9. haritu saya ada snap gambar redmoon. cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak sempat nak tengok red moon. Memang selalu terlepas benda-benda macam ni.

      Delete
  10. Dulu masa sekolah dulu pernah satu malam bulan sangat terang sampai sangat clear main bola di padang bola pada waktu malam.
    Sejak dari hari tu, sentiasa kagum dengan bulan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pula pertama kali perasan yang cahaya bulan tu terang sangat-sangat sebab satu hari tu terjaga dari tidur dek cahaya bulan yang terang amat :)

      Lepas tu, memang jatuh cinta denga bulan :)

      Delete
  11. kekadang teruja dgn bulan kita lupa matahari... sebabkan matahari bulan ad chaya...hihihiihih...

    p/s:saje buat ayat.. tapi mmg cerah cahaya tu... saya xpernah lagi tengok bebetul bulan yg terang benderang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin sebab jerebu dekat Malaysia kot. hahaha.

      Delete
  12. Ritu mmbr prnh bgtau kt Cikna " ko klu tgk bulan jauh2 mmg la cantik cuba klu dekat mesti ko takut "... Xtau plak dia dh prnh tgk bln dkt2......;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol! I guess what she meant was banyak sangat kawah dekat permukaan bulan.

      Delete
  13. Suka tgk cerita "Tentang bulan" bnyk pengajaran

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah tak ingat sangat dah cerita Tentang Bulan macam mana.

      Delete
  14. Subhanallah....

    Maha Agung Allah yg menciptakan semua keindahan ini...
    Semoga kita jadi hamba Nya yang bersyukur... insya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indeed. Allah is the greatest :)

      Delete
  15. nampak bulan terang dan besar.. hehe

    ReplyDelete
  16. terang.. seketoi terus nampak..
    kat sni asyik ujan ja.. xdan nak cari bulan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah. Parents saya pun cakap dekat sana asyik hujan je.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...