Banff Trip 1.0 | Morning Stroll At The Fairmont Banff Springs | Doodles of Life

Thursday, November 05, 2015

Banff Trip 1.0 | Morning Stroll At The Fairmont Banff Springs

It was so sunny and so pretty on our very last day in Banff. I just had to wake up early and take a stroll around the hotel because it was such a beautiful day. I could not stress enough how pretty it was. Rasa macam sedih sikit sebab cuaca cantik bila saya dah nak balik Jasper ni.

The Fairmont Banff Springs

Segala gunung-ganang yang terselindung sebalik awan sebelum ni mula menunjukkan diri. Subhanallah, subhanallah, subhanallah. Memang kagum sangat dengan pemandangan sekeliling. I was in awe all the time. I'm not gonna babble anymore. I'll let you judge it yourself.

The Fairmont Banff Springs
Woke up to this view!
Say what?! Subhanallah :)

Fairmont Banff Springs
Blue sky after two days.

The mountain started to show itself.

Fairmont Banff Springs
I finally got to see this famous mountain, Mount Norquay.

Fairmont Banff Springs
Blue sky everywhere!

Fairmont Banff Springs
The sun started to show itself :)

Thank you Banff for showing me this beautiful state of yours! Now you have a special spot in my tiny heart :)

42 comments:

  1. I know about Jasper a lot :D more than other parts of Canada. haha thanks to you!

    Farah dah pernah sampai Niagara?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanis, ni bukan Jasper. Ni Banff. Banff dengan Jasper dua tempat yang berbeza :)

      Alhamdulillah, dah sampai Niagara dah. Niagara tu pun one of the places that I want to go before I die sebenarnya. Dah pernah updated pasal Niagara dekat blog lama. Insya Allah, nanti post balik entry tu dekat sini.

      Delete
  2. masyAllah cntik yer view, xpernah lihat secantik ini.
    bila agaknya akk dpt pergi sn ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. View dekat sini memang cantik kak. Kalau pertama kali pergi, memang rasa surreal sangat.

      Delete
  3. Subhanallah..cantiknya..cantik sangat2 ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banff memang cantik sangat-sangat! :)

      Delete
  4. Always sangat cantik dear. Adore your photography skill

    ReplyDelete
    Replies
    1. I don't have any photography skill pun :(

      Banff ni je yang cantik sangat. Kalau pakai phone cikai tangkap gambar dekat sini, gambar tu pun akan tetap nampak cantik juga.

      Delete
  5. Replies
    1. kan SS mmg nice view ni + skill org yg snap gambar ni.. gempak.. :D

      Delete
    2. Saya ni tidak berskill sangat, Ikhwan. Kalau kawan saya yang photographer ni baca, mahu dia gelakkan saya.

      Delete
  6. Farah.... jom bawak akk g canada ....

    Jgn lupa camera okay...

    Hihi...

    Tengs dik sbb tlg "tengok" kan ini untuk kiteorang ...

    ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akaklah datang sini. Saya memang ada dekat sini. hehe ^_^

      Delete
  7. Gambar-gambar tu memang tahap boleh jadi gambar poskad perlancongan.
    Kalau nampak depan mata sure akan melekat dlm kepala dan takkan lupa...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu cEro! Sampai sekarang teringat-ingat dekat pemandangan Banff ni. Rasa macam nak terbang pergi Banff balik. Too bad saya tengah pokai sekarang.

      Delete
  8. hotel tu lawa mcm harry potter punya bangunan pulak T__T
    syoknya hotel menghadap view yg lawa2. klau camni rasa taknak balik pun takpe, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mazni. Duduk sini memang rasa macam tak nak balik. Cantik sangat-sangat!

      Delete
  9. Subhanallah.. lawanyaa view .. bestnyaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. View dekat sini memang lawa sangat-sangat ^_^

      Delete
  10. subhanallah, lawanya view tu. untungnya kak farah dapat tengok, hihi. pos banyak gambar lagi eh? farah suka tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang beruntung sangat-sangat, Farah. I am humbled by this chance. Insya Allah, there will be few more posts filled with a lot of pictures for this trip. Stay tuned! lol :D

      Delete
  11. subahanallah takkan dpt lihat di malaysia. sangat cantik pemandangan di sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang takkan dapatlah pemandangan macam ni dekat Malaysia. Tapi, Malaysia pun cantik juga ^_^

      Delete
  12. blog kak farah ni memanjang gambar lawa T_T syok je mata melihat. kalau ada rezeki teringin nak pergi sana jugak~

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol! Sebabnya cerewet dan memilih sangat. Takkan nak upload gambar yang buruk kot. Ada je gambar yang angle dia sangat tak cantik. hiks.

      Delete
  13. Kak farah memang berbakat ambil gambar =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak berbakat mana pun. Main filter VSCO je reti.

      Delete
  14. nice pictureee sangaatttt cantiikkk :) satu hari nanti saya pon akan kesana jugak insyaAllah *pasangimpiandulu* hahaha

    ReplyDelete
  15. tgok gbr gbr ni buat tak sabar nak tunggu winter break :D

    ReplyDelete
  16. just one word "MasyaAllah".... cantik sangat ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik. I can't deny that ^_^

      Delete
  17. Ya Allah..hanya mampu tgk gambar je lah...nak ke sana dalam keadaan hurrmmm....alhamdulillah rezeki Farah lh tgk view canti di depan mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indeed, memang rezeki saya kak JM. I know it is hard for all Malaysians with the current situation right now. Sedih sangat >.<

      Delete
  18. postcard please! Hahahaha...comelll sangat la viewww haaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. I wish I have a postcard to send to you kak Sally :(

      Delete
  19. Kalau singgah blog kak Farah asyik komen cantik cantik cantik... Sebab memang cantik pun segala pengisian dan gambar... Hiks... Thanks sharing... Nak tunggu sendiri sampai memang mimpi laa... Zzz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Elina. Totally appreciate it. Akak harap awak dapat jejakkan kaki ke sini satu hari nanti.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...