Banff Trip 1.0 | Teaser [Vain Farah's Version] | Doodles of Life

Thursday, October 08, 2015

Banff Trip 1.0 | Teaser [Vain Farah's Version]

I will slowly update about my trips to Banff last summer, insya Allah. I went to Banff twice last summer. I will blog about both trips as they offered me different experience even though I went to the same exact places. To those who come to my blog just to see pictures, you would not want to miss these travelogues as I am going to upload dozens of pictures. Insya Allah you will not be disappointed because Banff is such a beautiful and magical place. In the meantime, let me be vain just this once okay :)

Banff Trip


Banff Trip


Banff Trip

Banff Trip

Banff Trip


Banff Trip

Banff Trip

All the pictures have no caption so that all of you will be intrigued. Hehe. Just kidding! I am just lazy to put captions and I do not want to disclose anything about this trip yet. So, if you want to know what is what, where is where or anything, make sure you do not miss the upcoming travelogues.

p.s: Don't worry, I'm 99% sure that I'll not upload my pictures on those travelogues. Most pictures will be scenery pictures as usual. I ain't that vain, okay :p

56 comments:

  1. cantiknya...
    love these kind of pictures.. :)
    waiting for more

    ReplyDelete
  2. put at least one of your pictures :D it is good enough to appreciate how happy you were while in Banff :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah letak banyak gambar untuk post ni, mungkin tiadalah gambar dekat posts lain.

      Delete
  3. cantik-cantiknya farah tempat dia >___<

    ReplyDelete
  4. huwaaa.. cantik tak terkata.. Subhanallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pemandangan dekat sini memang cantik sangat-sangat ^_^

      Delete
  5. Bestnya bestnyaaaa....

    Jap nak tanya, camne nak pronounce 'banff' tu ekk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best! Best!

      Banff tu pronounce macam Banff. haha. I know the explanation does not help but that's the way I pronounce it.

      Delete
    2. Like 'Ba-nerf' ataupun 'Ban-fe'?

      Delete
    3. Macam ni kot pronunciation dia

      https://www.youtube.com/watch?v=k3wHtvY7VOs

      Delete
  6. cantik2 semua gambar ni. kak farah dh macam model traveller pulak :p paling suka gambar yg last tu! can't wait for the next entry!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol! Model selekeh pun boleh. hahahaha :p

      Delete
  7. view gambar yg menarik.. Okay.. citelah lebih sikit nak tahu juga ni..

    ReplyDelete
  8. cantiknye pemandangan, dh lamer xjln jln...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun dah lama juga tak jalan. Sekarang busy dengan sekolah. hihi.

      Delete
  9. cant wait for the travelogue !!! seriously cantiknya tempat tu !

    ReplyDelete
  10. ehehe once in a while Farah upload gmbr dia.. eehhe..
    akak pun nak kurangkan tayang gmbr muka kat blog.. tapi cant help it ahaha..
    kena ambil more scenery pictures la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Memang once in awhile je. Saya tak suka sangat upload gambar saya dekat internet. Takpelah kak. Masing-masing pun ada prinsip tersendiri. I have nothing against orang yang selalu upload gambar mereka dekat blog.

      Delete
    2. me too.. im talking about mine ahaha.. tayang juga tapi sesekali..
      yang mana proper tu tayang la.. kena tapis =D

      Delete
    3. Betul tu kak Siti! It depends on our conscience kan :)

      Delete
  11. Wow..wow.. Speechless sangat Farah, cantik pemandangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pemandangan dekat sini memang cantik ^_^

      Delete
  12. wow.. cantiklah farah.. tertarik lak gambar piano tu.. maybe sebab nampak romantik kot.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Romantik sangat, haha! Lampu dekat situ suram je. hehe.

      Delete
  13. banyaknya tempat nature dekat sanaaa,:'D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banff ni Taman Negara. Taman Negara = Nature.

      Delete
  14. forever jeles dgn awk kak farah oi hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mahulah jealous dengan akak >.<

      Delete
  15. sukanya tengok gambar-gambar ni.menggamit hati untuk terbang ke sana.cheewah..pasang niat dulu la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada rezeki lebih, datanglah kak :)

      Delete
  16. Farah, pandai main piano tu ehh. Bestnyaaa. Kita kagum dengan orang yang pandai main alat muzik ni. Hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pandai pun Nani. Dok posing je dekat situ.

      Delete
  17. okay, kak sally dah save semua gambar Farah...lpas ni nak crop pastu paste gambar akak...

    *dengki*

    ReplyDelete
  18. lawanya <3 can i follow you there :((

    ReplyDelete
  19. FARAH sila jawab soalan saya..awk kesana atas urusan kerja k?belajar ke?hehehhehehehhe....curious nak tauuu...asyik citer pasal overseaa jeeeeeeeeeeee......jealous overload dah nih ..

    ReplyDelete
  20. eh eh ffarah, kasut kita mcm nak2 samelah....hihihihih

    ReplyDelete
  21. Tetap suka jesper...

    Farah... bawak akk g jesper... blh tak...

    ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mampu nak bawa orang datang Jasper, kak. Sendiri pergi pun terpaksa guna elaun 1 bulan.

      Delete
  22. Akak datang jekak balik entry yg tertinggal. Ni nak mula baca ttg trip ni from the beginning :)

    ReplyDelete
  23. akhirnya ada juga gambar farah dlm entry.. heheeh
    bahagia muka tu :) btw kak nina nk tnya farah pkai DSLR ke? sebab smua gambar cantik xpayah edit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali sekala buat muka tak tahu upload gambar sendiri. hehehe :D

      Yes, kak Nina! Saya pakai DSLR. Tapi, gambar-gambar yang saya uploaded dekat sini, semua saya edit pakai VSCO.

      Delete
  24. Replies
    1. It is truly breathtaking, kak JM ^_^

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...