Selamat Hari Raya | Doodles of Life

Sunday, July 19, 2015

Selamat Hari Raya

Selamat hari raya Aidilfitri kepada semua umat Islam. Maaf zahir dan batin kepada semua makhluk Allah untuk semua salah dan silap yang saya lakukan sepanjang 22 tahun saya hidup dekat muka bumi ni.

Ini kali kedua saya sambut raya di perantauan. Sedih tapi takpelah. Mencari rezeki di negara orang. Kalau tahun lepas, saya kena kerja masa raya pertama, alhamdulillah, tahun ni saya dapat cuti masa raya pertama :)

On the way to Sulphur Mountain
#teamrayatakpakaibajukurung #teamrayaatasgunung #teamrayaperantauan #teamrayacanada
Ok bai!

No fancy celebration for me. No makanan sedap-sedap or kuih raya. No baju raya or baju kurung juga. But, I did something different for this Eid. I celebrated the first day of Eid by hiking the Sulphur Mountain. So yeah, saya raya atas gunung. In fact, my dad called me when I was at the top of the mountain.

Alhamdulillah for this blessing :)

34 comments:

  1. Selamat Hari Raya! Maaf zahir & batin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya, kak SS! Maaf zahir dan batin :)

      Delete
  2. Selamat hari raya kak farah! Mcm best jugak eh beraya atas gunung ni. Rajin betul akak hiking :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya, Mazni! Tak rajin pun hiking. Kena paksa ni dengan roommate.

      Delete
  3. that's so cool! :D my friend pun tahun lepas pergi mendaki Tatras kat Slovakia masa hari raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa bleh geng la korang dua.. hehehe.. si Hanis pun ske mendaki..

      Delete
    2. Boleh geng sikit-sikit je. hahahahaha. Saya tak suka hiking sangat. Ni hiked sebab terpaksa. hiks!

      Delete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  5. dua tahun dah ? Ya Allah kuatnya kau Farah >__<
    Selamat hari raya yer Farah. Semoga sentiasa baik-baik aje di sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Zharif! Tak kuat mana pun. Menangis juga bila tengok gambar orang sakan raya.

      Delete
  6. Selamat Hari Raya, FArah...maaf zahir batin.macam best gak raya atas gunung.lain dari yang lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya kak Sal! Maaf zahir dan batin :D

      Delete
  7. Selamat hari raya Farah. Maaf zahir dan batin. Semoga Farah kekal ceria, happy, sihat kat sana okay. love you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya, kak Scha! Maaf zahir dan batin. Thanks a lot! :D

      Delete
  8. Selamat hari raya, Farah.
    Maaf zahir batin semua salah silap.
    Tak apalah, sementara masih berada di bumi asing ni, timba pengalaman banyak2.
    nanti dah selesai semua, balik Malaysia, maka pergilah melantak kuih raya dan bergaya baju raya puas2...hehehe

    Selamat hari raya sekali lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya, cEro! Maaf zahir dan batin :)

      Delete
  9. amboi dedi pandai timing.. tau anak dia da sampai mountain =D
    selamat hari raya Farah.. take care disana tu.. rare tu panjat gunung during raya..

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Raya buat cik farah, first time datang sini, study ke kerja ye kat canada tu, nice blog btw :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sealamt hari raya. Student dekat sini tapi berkerja masa summer :)

      Delete
  11. perghh farah.. beraya atas gunung.. lagi best ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi best kalau beraya dengan family sendiri, Zizie :)

      Delete
  12. Alang-alang dekat gunung tu nyanyi lagu raya kuat-kuat .

    Selamat Hari Raya

    ReplyDelete
  13. Selamat Hari Raya Farah!! Take care ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya, Azwar! Thanks a lot!

      Delete
  14. Selamat hari raya sayang!

    Semoga kuat disana ye! Maaf zahir batin juga daripada kak sally :)

    ReplyDelete
  15. Uniknya raya adik sorang ni. Happy Syawal, Farah!

    ReplyDelete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...