Bakar! | Doodles of Life

Thursday, June 25, 2015

Bakar!

Someone accidentally burnt my tudung. It happened yesterday while I was cooking my humble juadah berbuka. Apparently, another guy that was cooking at the same time forgot to turn off the electric stove. And the irony of this situation was that guy is a chef. It made me wonder, "Kau tak tutup api dapur ke bang bila kau habis memasak dekat hotel tu?! Harapnya kau tak lupala ya bang. Hotel ni dahlah senang terbakar."

Farah H at Stanley Falls, Jasper National Park, Canada
Last outing with my pink tudung.

Makanya, berlubanglah pink tudung saya. Sobs. Sobs. Sobs. I guess no more pink tudung for me for the next couple of months.

27 comments:

  1. Dah lama tak masak atas real fire. :D how about a new pink shawl? senang jugak nak dapat rasanya, sbb orang guna as scarf jugak kan.

    p/s - I used to love pink so much before. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me too! I have been using electric stove for the past couple of years. Rasa rindu pula nak masak atas real fire.

      Errr, I don't know how to wear shawl. Plus, I don't think my muka bulat is suitable for shawl. So, pass je lah idea shawl ni. hehehe.

      By the way, I used to hate pink before! hahahahah. We're so polar opposite :D

      Delete
    2. Farah, akk pon same...akk rasa muka akk bolat, xsesuai pakai shawl... farah meh dtg sini, akk ad 5 tudung pink shade lain2...suka sgt pink...heheheheh

      Delete
    3. Seronoknya banyak sangat tudung pink! :D

      Delete
  2. wait... tudung yg farah tengah pakai, tetiba terbakar kena api tu? farah cedera x? yg penting, u selamat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Tudung yang tengah pakai tu terkena electric stove. Alhamdulillah, tak cedera pun. Tudung je yang berlubang.

      Delete
  3. hahahahha kesian kak farah.. macam mana lah dia blh careless mcm tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manusia ni kan sifatnya pelupa. hehe. I guess he was so tired sebab dia baru habis kerja.

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. pity you xD why dont u buy a new one? or maybe shawl? but if u dont know how to wear shawl, buy an instant shawl, it will be easier. :) well actually i know how to wear shawl but i dont like to wear it. so tiring to belit-belit :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. There is no instant shawl here. Kat Malaysia tu, memang bersepahlah kan.

      Delete
  6. Kalau duduk dekat, boleh laa belanja satu tudung buat penghibur hati Farah yang duka lara...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lulz. Thanks for the nice intention. hahahah.

      Delete
  7. Adoii boleh pulak dah dia terlupa nak tutup. Kena beli tudung baru lah nampaknya. Heheh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Celah mana nak beli tudung baru pun tak tahulah. Kat sini mana ada orang jual tudung.

      Delete
  8. aiyark! sayangnya tudung...tapi nasib jugak sampai tudung tak sampai rambut..hihihi...takde rezeki la tu...beli lain nnt eh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sampai ke rambut mahu menangis melalak saya dekat sini, kak Sally! hihihihi :D

      Delete
  9. nasib baik electric stove, kalau real fire tadi adoi, macam-macam boleh jadi. sabar jelah kan...huhu.nanti suruh chef tu ganti tudung baru.tapi tulah,kat mana nak cari kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau real fire, bukan tudung je terbakar. Dengan rambut-rambut sekali kot terbakar.

      Delete
  10. Lahai bahayenyaaa haha. Nasib lah takde pape. Dah ade pengganti belum untuk tdung tu? Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah. Nasib baik takde pape. Takde pengganti la tudung tu sebab dekat sini takde jual tudung akel.

      Delete
  11. Alamak, berlubang sudah! Tak pe jangan hati berlubang ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Takpe. Hati tak berlubang :D

      Delete
  12. tudung Pink...i like hihihi...Farah ada sepasang je tudung pink?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah. Ada sepasang je tudung pink :D

      Delete
  13. wut ? eeeerk hahaha.. nasib la berlobang je.. kalo the whole tudung xleh guna trus how ? or ada major damage ? soh org tu banje makan cepat !! hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah. Nasib baik berlubang je. Masih boleh guna lagi.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...