That One Time I Felt Like A Superstar | Doodles of Life

Saturday, May 09, 2015

That One Time I Felt Like A Superstar

Ha! Ha! Gurau je. Not really like a superstar.
 
Hari ni busy dengan trip ke Stutfield Glacier dari pagi ke petang (more details later, insya Allah). Balik dari trip just in time for dinner. Bergegas pergi cafeteria sebab dah lapar sangat. On the way ke cafeteria, terserempak dengan Leah.

"Farah, have you seen the portal? I think you won Grand Prize for something."

"What? Nope. I haven't check my mail for today. Thank you for telling me. I'll check my email later."

Sampai cafeteria, terserempak dengan roommate, Amanda. Amanda was grinning and so excited.

"Farah! I have a good news for you. You won the Grand Prize. You won a BBQ dinner."

"Thank you! Someone just told me. I don't understand about the BBQ dinner. I'll check my email later."

Masa tengah refill pop, I bumped into Bern, my previous assistant manager.

"Congratulations, Farah. You won the Grand Prize, right?"

"Thanks Bern. I guess I won it because few people told me so. I haven't get a chance to check my email today."

On the way nak balik balik, I bumped into Ray pula. Ray with his innocent usual self pun cakap,

"Hi Farah! You won the Grand Prize! What's up about the BBQ dinner?"

"Thanks Ray. I have no idea. I'm going to ask HR tomorrow."

Sampai bilik, checked my phone. Apparently, Ray sent me a screencap of his email to me this afternoon. Too bad I did not have phone reception. Hahaha. Ray lagi excited daripada saya.

Grand Prize Winner

So, yeah. I won a Grand Prize of all the fixings for a BBQ dinner. Alhamdulillah for this blessing :) Masalahnya sekarang ni, saya tak faham apakah maksud all the fixings for a BBQ dinner. Are they going to cook for me or do I have to cook for myself? I guess I have to ask HR about this.

Saya ni selalu tak bertuah dalam benda-benda macam ni. So, this is a big deal for me. Pardon me for being too excited :p

32 comments:

  1. ishh seronoknya makan bbq >< tahniah kak farah!

    akak kan superstar yg diraikan, tak mungkin diorang suruh akak masak sendiri kot. hehehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu la seronok ke tak. Kalau dapat ikan, best la. Kalau dapat daging, nangis tepi tasik je la. hahahaha.

      Delete
  2. tahniahh ya. mesti excited kan. kalau BV pun mesti excited sebab kita tau dari orang dulu. wakakaka, :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang excited bila orang beritahu kita menang. Tapi, masa tu tak rasa apa-apa sangat sebab penat sangat >.<

      Delete
  3. Wahh kalau kat malaysia selalu grand prize tv/kereta/ipad ahahaha. I'm happy for you! Tunglah mkn bbq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha. Itu grand prize untuk tahunan. Ini grand prize untuk satu event je. Kalau ada event besar, grand prize dekat sini boleh cecah sampai CAD 1000.

      Delete
  4. tahniah farah.. i know that feeling very well. susah nak dpt hadiah, tetiba dapat. excited terlebih even brg kecik. hee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Zizie. Itulah kan. Pasal jarang dapat, itu yang excited sangat :D

      Delete
  5. Hahaha..best laa camtu...
    Tak macam aku, seumur hidup tak pernah menang apa-apa walaupun cabutan bertuah...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun jarang menang cabutan bertuah. Ini pun kira first time untuk tahun ni.

      Delete
  6. Akak tumpang excited juga ye :)

    ReplyDelete
  7. maybe diorang nak sponsor Farah buat BBQ party kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pun kak Sal. Saya dah tanya HR dah :)

      Delete
  8. sekali sekala rasa jadi superstar tak salah. kite tak pernah rasa lagi la. haha :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya jarang dapat peluang rasa macam superstar. hehehe

      Delete
  9. tahniah! memang seronok la macam tu. hehehehhe... saya pun excited kalau dapat grand prize. bukan senang kan. :D

    ReplyDelete
  10. Hopefully they are going to cook for you. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, they are going to cook for me :D

      Delete
  11. i am excited. for you... hehehe. congrats kak farah!!!

    ReplyDelete
  12. masuk contest apa ni Farah ? hehehe akak lama x singgah sini.. kot ada terlepas few stories..
    btw.. congratulations.. if they will cook for you.. enjoy ur meals =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Contest dekat tempat kerja. Senang je. Insya Allah, I will :)

      Delete
  13. wow congrats farah ! BBQ dinner sound great ! xkisah la asalkan makanan tu sedap dan halal. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! I might ask for seafood instead sebab dekat sini takde daging halal.

      Delete
  14. alhamdulillah REZEKI jgn di tolak..musuh jgn di cari..cari sis JM xpe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak JM! Eh? hehehehehe.

      Delete
  15. congrats my dear!

    That One Time I Felt Like A Superstar - Menang pi konsert Yonghwa :D

    ReplyDelete
  16. Tahniah farah krana menjadi superstar.. Nanti bleh suprise kan sy dgn hadiah plk. Ehh haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, takdelah super star mana pun.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...