Tangle Creek Falls | Doodles of Life

Monday, May 11, 2015

Tangle Creek Falls

Tangle Creek Falls

I read somewhere over the net that Tangle Creek Falls is one of the most commonly photographed falls in the Icefield Parkaway. For your information, Icefield Parkaway is dubbed as a highway to heaven in Canada. Seriously, memang cantik sangat pemandangan sepanjang Icefield Parkaway ni. Sepanjang perjalanan, subhanallah subhanallah subhanallah.

I guess I was lucky to be at the Tangle Creek Falls sebab masa orientation, orang HR selalu juga sebut pasal Tangle Creek Falls ni. Dan, rasanya hotel tempat saya ada kerja ada history dengan Tangle Creek Falls ni.

Berpeluang singgah ke Tangle Creek Falls ni masa trip ke Stutfield Glacier. We stopped for a toilet break sebab kalau dah start hiking untuk ke Stutfield Glacier tu, memang tak berpeluang nak melepaskan 'hajat' kecil atau besar sebab tak banyak pokok.

Tangle Creek Falls, Jasper National Park, Alberta, Canada
Tangle Creek Falls, Jasper National Park, Alberta, Canada

Tangle Creek Falls ni betul-betul dekat tepi highway, berhadapan dengan toilets yang kami singgah. Tiada info tambahan pasal Tangle Creek Falls untuk dikongsi sebab takde sign apa-apa pun dekat situ. Masa on the way ke Tangle Creek Falls ni, saya dapat lihat bighorn sheep. Please google if you don't know how it looks like. It was so cool, okay! Saya memang dah lama teringin nak tengok bighorn sheep ni. Alhamdulillah, dapat juga tengok.

Kisah menarik pasal toilet.
Toilet yang saya singgah tu, serious macam toilet zaman batu. Takde flush dan rasanya segala buangan terus masuk ke dalam satu tong besar. Thank god they have hand sanitizer and toilet paper.

29 comments:

  1. Cantiknya! Gambar view aja,..gambar Farah posing tak ada ke? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar saya takdelah kak Farrah. Takde orang sudi nak tolong tangkapkan gambar saya. hahahaha!

      Delete
  2. air terjun dia lawa sgt, bertingkat-tingkat mcm tangga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik sangat. Tapi, ada air terjun yang lagi lawa dari Tangle Creek Falls ni :)

      Delete
  3. If you keep posting gambar-gambar cantik dari Canada macam ni, memang tak lama lagi sampailah aku ke sana...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada rezeki lebih, insya Allah. Apa salahnya kan kalau datang Canada ni :)

      Delete
  4. Cantiknya. Nature is so beautiful. Tengok dengan mata kasar mesti lagi cantik kan. SubhanAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik sangat. Indeed, nature is so beautiful ^_^

      Delete
  5. harap impian mustahil kite nak p sana akan tercapai kelak. hehe. boleh ke gitu?
    serius r lawa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. Boleh. Insya Allah. Saya doakan untuk kak Budak ^_^

      Delete
  6. wah, siyes cantik!! nak juga p sana. sobs T____T

    tandas zaman dulu? okay scary. hahahahhahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serious memang macam tandas zaman purbakala.

      Delete
  7. subhanallah.. memang cantik.
    erk?? tandas tu takde air?? adooooi. da la saya memang tak boleh kalau tak de air... hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tandas kat sini memang takde air pun. Yang paling extreme for me, takde flush tu. Rasa geli pula fikir balik.

      Delete
    2. Aksk susah sikit kalau travel tempat2 begini,...nanti tak terlepas hajat huhuhuhu

      Delete
  8. cantiknya.. xde org mandi ke kat sini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde. Air kat sini sejuk sangat sebab dia dari glacier.

      Delete
  9. konpem ke masuk tong ? ke lepas kat creek ni ? kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa macam masuk tong. hahahaha.

      Delete
  10. walaupun waterfall tu xmcm kt malaysia. klau tak, org canada dh picnic. bighorn tu penah tgk dlm movie, xigt the title.
    erm pasal jamban tu, sedih sikit la. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah. Waterfall kat sini takde orang picnic pun.

      Delete
  11. Wehhh the waterfall <333 Tengok pokok pokok dia tu macam dekat Twilight dah hahaha nice gila!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokok-pokok tu macam Twilight ke? Baru tahu.

      Delete
  12. bis tu..bau harum semerbak lah najis yg kuar dari tong tu ke smua dh jadi keras sbb sejuk :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahulah kak JM. Rasanya toilet tu takde bau.

      Delete
  13. esok kak sally sampai Canada! tunggu! hahahaha

    ReplyDelete
  14. Cantik sgt dh ni. Ckuplah buat rmai org jeles dan sedih. Sobs sobss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak lagi tempat yang cantik dekat sini :)

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...