Morning Walk | Doodles of Life

Friday, May 08, 2015

Morning Walk

Alhamdulillah, akhirnya ada juga cuaca cantik masa cuti! Totally loved today's weather. 8 degrees but sunny. Muka memang terbakar habis sebab terlupa pakai sunblock. Tapi, takpelah. Kulit sebenar pun memang dah gelap sejak dari azali. haha! Berjaya pusing Lac Beauvert buat sekian kalinya pagi tadi. 

And hey, I'm so excited for tomorrow! Trip to Stutfield Glacier is happening tomorrow. May Allah ease everything :)

Morning walk around Lac Beauvert
Can I live here forever?

James buat lawak tak berapa kelakar masa hari Khamis tu. Sebelum balik kerja, dia dengan muka yakin dan gembiranya cakap, 

"Good bye Farah! See you tomorrow!"

Berdetak hati mendengarnya. Dengan muka tak berapa yakin, saya pun balas, 

"Err, I'm off tomorrow, James." 

Dalam hati, "Please! Please! Please! Do not cancel my days off"

"See you on Saturday then!"

"James, I'm off on Saturday too."

"Really? See you whenever you come back. Have a nice day and enjoy your days off!"

"Yes! Thank you. Back at you, James." 

Dalam hati dah, "Yes! Yes! Yes! James tak cancel kan cuti aku."

25 comments:

  1. hahahaha...happy holiday! LOL...James saje nak sabotaj tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you kak Sally! Ahad ni dah kena kerja balik. hahahaha. Itulah pasal. Nasib baik dia tak cancel kan betul-betul. Kalau tak, mahu menangis saya depan office dia. hiks.

      Delete
    2. hahaha...dia saja nak acah-acah tu..mesti debar-debar time tu...have fun Farah!

      Delete
    3. Memang berdebar-debar kak Sal. Terima kasih ^_^

      Delete
    4. acah-acah manja je tu..hihihi

      Delete
    5. Acah-acah manja apanya. hahahahaha.

      Delete
  2. hehehehehe.. mesti pucat dah time 2.. selamat bercuti!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pucat la juga. hahahaha! Thank you :)

      Delete
  3. kenapa comel sangat kerusi-kerusi tu Farah >___<

    wait, 8 degrees means 8 celcius right ? acane leh terbakor pulak ? ke kalau mmg namanya matahari dia akan buat kita tetap terbakar walau sejuk macam mana pon ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama kerusi tu Muskoka chair. Comel sebab warna-warni kan.

      Yup! 8 celcius. Tak tahulah Zharif. Cuaca gunung lain sikit kot. Kulit aku memang terbakar kalau aku duduk kat Jasper ni. Mungkin sebab tanah tinggi juga kot. Lagi dekat dengan matahari (?). Hahahaha.

      Delete
  4. Huhuhu akak nervous sekejap bagi pihak Farah! Indahnya view tempat tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempat ni memang cantik kak :)

      Delete
  5. Kulit terbakar tapi dapat tengok permandangan macam tu, for me it's a win too :)

    ReplyDelete
  6. musim panas kat sana pun 8 degrees je. cameron highlands pun kalah wakakaa!

    kak farah mmng selalu dtg tasik ni ke? sbb teringat banner giveaway yg akak pernah buat dulu, gambar pemandangan nilah. saya rupa kerusi dia tu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. terlupa satu perkataan, saya 'hafal' rupa kerusi dia tu xD

      Delete
    2. Sini belum masuk musim panas lagi, Mazni. Kalau dah summer betul-betul, selalunya 40 degrees. Lagi panas dari Malaysia.

      Memang selalu pergi tasik ni. Hari-hari pun lalu sebab tasik ni dalam hotel ni. hahahaha. Bagusnya Mazni sebab ingat.

      Delete
  7. canteknya permandangan. subhanallah.
    happy holiday sis. hehehe :3

    ReplyDelete
  8. nangis tak berlagu laaa Farah kalo kensel coti hahaha..
    akak nak ikut Farah.. tinggal kat sana jugak..

    sooob..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasal. Kalau cancel mahu menangis.

      Delete
  9. speechless...klau leh buat rumah di sini..oh m gee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun nak buat rumah dekat sini juga. hehehe

      Delete
  10. Subhanallah cantiknyaa.
    James ni buat org brdebar je en? Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pemandangan dekat sini memang cantik ^__^

      James memang suka buat orang berdebar.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...