Snail White Cream by Namu Life | Doodles of Life

Thursday, April 09, 2015

Snail White Cream by Namu Life

I'm going to make a quick review about Snail White Cream by Namu Life. Being a person who is easily influenced by repetitive advertisements and good reviews, I once again lost to my nafs. Well, maybe I was not totally lost to my nafs. I was looking for another moisturizer cream because my then-moisturizer cream was not working. So, I bought Snail White Cream by Namu Life.

Ha Neul and Snail White Cream by Namu Life
Ha Neul and Snail White Cream by Namu Life

It says in the website that Snail White is good for those who have dry skin and want to exfoliate the damaged skin. Alhamdulillah, it did what it was supposed to do. My skin is not dry anymore. While I am not sure about other effects that ones supposed to get after using this cream like it will give you younger and healthier skin and your wrinkles will be reduced, I can assure you that it did its job as moisturizing cream. 

I've been using Snail White Cream by Namu Life for a year now. And I would love to keep using it but due to its high price (it's pricey for a student like me!) and the difficulty to buy authentic products through the internet, I've decided to bid good bye to Snail White Cream by Namu Life for now. I'm switching to another cheaper option and I hope I'll not regret it. 

Anyway, if you have extra bucks to spend on a good cream, I totally recommend Snail White Cream by Namu Life. Insya Allah, it will do what it is supposed to do.

24 comments:

  1. dengan muka Farah okay tak...? kak sally belum pernah dengar lagi nama dia...nnt nak try google :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengan muka saya alhamdulillah okay. Paling best pakai masa winter sebab masa tu kulit kering sangat. Kalau pakai time summer, macam oily sikit sebab kulit muka saya memang jenis yang oily.

      Tak pernah dengar ke? Saya selalu tengok orang dekat Malaysia update pasal produk ni. Tu yang terjebak juga beli benda ni walaupun mahal.

      Delete
    2. Like seriously kak sally baru first time dengar neh...hahahaha...dah cuba google...byk jugak variasi dia kan....

      yup...kalau winter mmg kering sgt kan...sama macam autumn kat Korea...balik je muka jd mcm ape je -_-

      Delete
    3. Saya ingatkan product ni famous dekat Malaysia. Ish ish ish. Tertipu pula saya.

      Betul tu kak Sally. Kalau time autumn dengan winter memang kulit kering sangat.

      Delete
  2. how pricey is the price of that lil snail white cream darling.. hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Very very very pricey! Especially if you bought it from Canada. Kalau beli dekat Malaysia macam murah sikit tapi tak berapa nak murah sangat pun.

      Delete
  3. Mahal eh? Muka akak ni kering gila rasa. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahal sangat bagi saya. Ni pun saya beli dulu sebab ada duit lebih dan tak nak bazirkan duit untuk beli product yang memang takkan berkesan.

      Delete
  4. snail white ni memang bagus. selalu tgk akak2 yg lawa kat ig tu review produk ni. kulit diorang mmng flawless. tpi tulah, harga dia mahal, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak-akak lawa kat IG tu memang untunglah. Kulit diaorang flawless. Akak pakai tapi kulit akak tak flawless pun. hahahaha.

      Memang mahal harga dia. Kita students ni telan air liur je tengok. Masa akak balik Malaysia hari tu ingatkan nak beli tapi terus rasa tak mampu. Sebab tu terpaksa stop sekarang.

      Delete
  5. first time tahu kewujudannya. hehe. sorry lama x singgah :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. First time ke kak Budak? Saya ingatkan product ni famous dekat Malaysia.

      Takpe kak Budak :) Tak semua orang hidup dekat virtual world je ^_^

      Delete
  6. Comel pulak tgk si Ha Neul tu tergolek tepi Snail White Cream :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu nak gayakan Ha Neul tu macam mana. Tu yang tergolek tu. hehehehe

      Delete
  7. rajinnnyaaaa tepek mcm2 cream kat muka.. hahaha krim akak beli xcited pastu x guna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terpaksalah kak Siti. Kalau tak, habis rosak kulit. Kulit saya ni dahlah bukan kulit yang cantik. Kalau tak jaga, lagilah teruk. Saya macam kak Siti juga sebelum ni. Tapi, pasal winter memang kulit cepat rosak, tu yang terus gigih nak pakai segala krim bagai ni.

      Delete
  8. waktu sis ke Myeonndong Korea tu byk sgt product from snail terutama mask...tapi sis x berani nk guna

    ReplyDelete
  9. snail white sangat sangat mahal kan.. masa dia kasi Cleansing dekat saya tu, rasa macam nak nangis pun ada tengok harganya. hahahhaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sangat mahal. Memang rasa nak menangis. Sebab tu saya berhenti guna produk ni sekarang. Tak mampu nak beli. Dulu beli sebab nak cuba dan sebab ada duit. Sekarang ni poket kering, kita cubalah produk lain pula.

      Delete
  10. Wahhh macam best je produk ni. tak dapat cuba lagi buat masa ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. For me, sangat best sebab my skin kat sini kering gila.

      Delete
  11. 1st time dgr brand ni.. mungkin kena tgk kulit juga kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. First time juga? Saya rasa macam benda ni agak famous dah dekat IG Malaysians. Betul. Produk ni memang kena ikut kesesuaian kulit. Saya rasa orang kulit berminyak tak sesuai pakai produk ni.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...