Mount Edith Cavell | Doodles of Life

Wednesday, April 29, 2015

Mount Edith Cavell

Mount Edith Cavell
Mount Edith Cavell.
Its peak was clouded by clouds.

Mount Edith Cavell is one of very few reasons why I decided to come back to Jasper this summer. I can smile instantly whenever I see Mount Edith Cavell. I am so happy to spend the next 4 months with the view of Mount Edith Cavell, insya Allah :)

26 comments:

  1. Assalamualaikum Farah, wahh bestnya. Subhanallah, cantik sangat keindahan ciptaan Allah ni.. be safe dik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik sangat kak Sheila ^_^

      Delete
  2. cantiknya pemandangan 2.. beruntung dpt menikmati pemandangan yg cantik dkt negara org.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamulillah, memang cantik sangat. Allah tu maha berkuasa kan :)

      Delete
  3. subhanallah cantik sgt! suka tengok pokok2 tu. kalau time summer pun gunung tu still bersalji jugak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pula teringin nak tengok bunga dekat sini. hehehe. Rasanya pokok-pokok ni akan nampak lagi cantik masa fall sebab masa tu bertukar warna kan :)

      Pasal gunung tu, it depends. Ada gunung yang masih bersalji. Ada yang tak.

      Delete
  4. bestnya!! lawa sangat Mount Edith Cavell. :DDD kalau dapat tengok depan mata, waaaaahhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mount Edith Cavell is my favourite mountain in Jasper. Memang cantik sangat :)

      Delete
  5. Kalau tiap-tiap hari boleh nampak view macam ni, aku pun tak nak ke mana-mana. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kan. Sebab tu gigih sanggup datang kerja dekat sini balik. hehe.

      Delete
  6. cantiknyaa... kalo hari2 tengok tempat macam ni x sempat nak stress.. huurm..
    requesting for more pictures =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sempat je stress kak Siti. Tapi, bila nampak view macam ni, semua stress hilang ^_^

      Delete
  7. bestnya kak farah.... cantek view dia <3

    ReplyDelete
  8. the next 4 months ? wow lamanya >__<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Summer break. Mestilah lama. Lagipun, Canada ni bukannya banyak cuti macam Malaysia.

      Delete
  9. alahai cnteknyaaa view.. syok nya law dpt dtg sni kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok sangat masa datang sini :D

      Delete
  10. eish, ni yg rasa nak travel ni. Nasib baik tabung ksong membantutkan niat ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mampu, pergilah travel. Sekarang ni pun kerja sebab nak simpan duit nak eprgi travel ^_^

      Delete
  11. OMG.. I envy you... I wish I could go there. Haha! ^_^

    ReplyDelete
  12. can I save this photo and use it as my wallpaper??please...view ni memang boleh beri ketenangan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of course boleh. If you want the original file, I can email it to you :)

      Delete
  13. No other words..just wanna to say...cantik nya ciptaan Allah..untung Farah boleh lihat view yg cantik ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik sangat kak JM! I'm so blessed to have this opportunity to live and work here for few months, insya Allah :)

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...