Beautiful Eyes | Doodles of Life

Tuesday, April 14, 2015

Beautiful Eyes

I wonder if people with beautiful eyes realize that they have such beautiful eyes when they look in the mirror. Do they have a moment like "Wow, I never realized before but I have beautiful eyes!"? Like really, does that realization ever come to them? Or, they just take the fact that they have beautiful eyes for granted?

Can somebody with beautiful eyes answer this question for me? I freaking need to know the answer. The question keeps popping up every time I see people with beautiful eyes and it drives me crazy.

This post is written after I saw someone with beautiful eyes at SAS exam center. And it reminds me to one time that I made eye contact with a blue-eyed guy. I was really amazed with his eyes (fyi, blue is my favourite colour) and I think I blushed when I answered his question. Haha. I even tweeted,
Orang depan ni punya mata, sama warna dengan tudung dan jam aku!

Blue for the win! :D
In case you're wondering how blue that guy's eyes are :)

36 comments:

  1. BLUE for win? kalau SS baca ni hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa kalau kak SS baca?

      Delete
    2. SS hantu kaler biru.. macam Sully monster inc tu.. blue monster..

      Delete
    3. Oh ya ke? Saya bolehlah geng dengan kak SS tu. Saya pun memang suka warna biru :D

      Delete
    4. Akak pun suka biru. Tapi taklah sampai suka jejaka bermata biru hihihihi ;)

      Delete
    5. saya suka lelaki mata kaler biru, hijau and grey! hahahahahahaha....

      Delete
    6. Kak Farrah, saya suka warna biru dan tengok orang mata warna biru. hehehehhe :D

      Amy, lebih kuranglah kita. Cuma, saya tak minat sangat dengan orang mata hijau. Tapi, tak tahulah nanti kalau ternampak orang mata hijau yang cantik, kena starstruck ke macam mana ke. heeeeeeee :)

      Delete
  2. hamoi...Farrah..jaga-jaga mata tu eheeheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, saya jaga mata saya. hehehehe :D

      Delete
  3. lawa kan mata mat salleh ni.. sampai mata dia sama warna dgn jam akak pulak tu, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lawa sangat mata diaorang. Memang suka tengok :D

      Delete
  4. mesti cantik mata biru kan.
    kalau mata hijau lagi rare. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Cantik sangat mata biru. Mata hijau memang agak rare juga kot.

      Delete
  5. Orang kata mata ialah pintu ke hati...
    So hati-hati bila pandang mata orang...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha. Setuju sangat mata tu pintu ke hati. Memang saya berjaga-jaga bila pandang mata orang :)

      Delete
  6. perghhh mata biru dgn mata hijau kalau depan mata... aduh.. terkaku kowt Farah.. cantikkk... Misaki ada sorang nih.. mata dia lawa gila.. nanti Misaki cari :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Memang terkaku sangat. Sebab tu, saya blushed kot. hehehehe :D

      Delete
  7. i like people with green eyes <3 ahahaha.. kalo muka dia pale white and green eyes.. dark green eyes..
    cair on the spot ahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai rupanya orang yang suka orang green-eyed ni. Saya rasa orang pale white ni memang warna apa-apa pun cantik je matanya tu.

      Saya suka orang mata biru dengan mata kelabu. Sebab tu, excited semacam! Hahahahahaha :D

      Delete
    2. akak kalau tengok mat saleh ni biasanya suka tengok hidung diorang yang cantik terletak..jarang pandang mata.hahaha..kalau tanya pemain bola favourite akak si Torres tu mata kaler apa pun x tau.

      Delete
  8. Canteknya warna biruuuuu. Skg mmg minat sgt wane biru xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meamng cantik warna biru! Saya dari dulu sampai sekarang, memang suka warna biru :)

      Delete
  9. Bukan main lagi, Farah. Siap bagi sample mata biru tuh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenalah kak Farrah. Sebagai memori untuk hari tua saya nanti. hahahahahahaha :D

      Delete
  10. dia ada dua jenis manusia dekat dunia ni. satu dia nampak dia cantik, satu lagi dia x rasa dia cantik padahal di mata orang dia sangat cantik. hahaaha. so, kena tanya ramai orang yang mata cantik ni.. buat research. saya suka lelaki mata kelabu... seksi. hahaha. lebih lak amelia ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Amy! Ada orang tahu dia cantik. Ada orang tak perasan dia tu cantik. Kalau orang yang tahu dia tu cantik, lepas tu kalau humble lagi, memang bestlah :)

      Nak buat research macam mana? Takkan nak pergi tanya, "Do you know you have beautiful eyes?". Nanti tak pasal-pasal dilabel sebagai orang yang creepy.

      Saya suka juga orang mata kelabu ni. Cantik sangat! :D

      Delete
  11. cantiklah. sweet je colour soft blue tu (I guess?). saya memang suka sangat jam BabyG ni nampak cool haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahulah soft blue ke apa ke. Akak panggil biru je. hahahahaha.

      I love Baby G watches too. Teringin juga nak beli warna lain tapi harga dia mahal sangat sampai rasa nak nangis T__T

      Delete
  12. akak nak perasan mata akak cantik boleh tak?hahaha..perasan ngko ni Sal!

    ReplyDelete
  13. haip! haip! jaga mata tuuu..hihihi...akak xdela suka sgt tgk mata org...sbb kadang-kadang nmpk pelik bila renung.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak suka sangat tengok mata orang sebenarnya. Tapi, kalau dah ternampak. hehehe. Lagi satu, orang dekat sini memang suka buat eye contact :)

      Delete
    2. diorang mmg suka buat eye contact ye.. hehehe.. mata kelabu lawa.... hehehehe..

      Delete
    3. Iya, memang diaorang suka buat eye contact. Eye contact sangat penting untuk diaorang.

      Betul tu. Setuju sangat. Mata kelabu memang lawa :)

      Delete
  14. kena pakai contact lens la mcm ni.. hehhe. suka tgk mata biru. cantik sangat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak cantik sangat la kalau pakai contact lens. Nampak tak natural. Orang mata biru memang cantik sangat ^_^

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...