What Happens When You Have A Girl With A Suppressed Shopping Desire, An Internet Connection, A Broken MP3 & A Credit Card Under Her Name? | Doodles of Life

Wednesday, March 11, 2015

What Happens When You Have A Girl With A Suppressed Shopping Desire, An Internet Connection, A Broken MP3 & A Credit Card Under Her Name?

Bought my first Apple product on February 3, 2015 and safely received the item on February 11, 2015. Alhamdulillah, I'm happy with this impulse purchase (again!). What's to hate eh? It's blue and it plays music. I love the colour blue and I sure do love listening to music :)

Personalized iPod nano blue
I engraved my full name on the iPod nano.

Fun fact
It's cheaper to buy iPod nano from Apple (Canada) than Apple (Malaysia).

46 comments:

  1. BETUL!!
    Better beli dkt luar negara than malaysia hihi.
    Kak farah beli kan untuk qila boleh? ;p ihihhihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi, tak semua benda dekat luar negara murah. Ada je yang lagi mahal dari Malaysia. Boleh je kalau nak belikan. Tapi, Qila bayar sendiri la ya? :p

      Delete
    2. hihihihihi xD dah agak dah jawapan ni qila dpt hikhik.
      eh ha'a kan. Tak semua huhu. Tapi serious kak Farah, kak Farah lama lagi ke dkt sana? :D hihi.
      Qila mcm nak beli ipong.
      MACAM lah. macam je. tak kot. xD hihihihihi

      Delete
    3. Insya Allah ada lagi lebih kurang setahun setengah lagi dekat sini. Kalau nak kirim apa-apa, cakap je, okay :)

      Delete
    4. tumpang kirim jugak laa...qila! kirim 2...qila bayar! :)

      Delete
  2. betuul tu kak. beli dekat aina satu kak. tapi nak free lah. XD acahh je. hehe.n :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mampu nak beli dah. Takde duit. hehehe

      Delete
  3. Wahh...banyak ke beza harga Canada & Malaysia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa saya check hari tu dalam MYR 100 lebih juga beza dia. Kira banyaklah bezanya untuk saya.

      Delete
  4. Wahhh!!!
    Kalau murah meh laa pos satu ke Malaysia...
    Teringin jugak nak ada ipod...hehehe

    ReplyDelete
  5. Arghhhhh ipod nano. Saya ni nak beli ipod shuffle pun tak mampu tau hahaha sedih T.T


    ps : tak mampu sebab duit habih dok beli produk muka haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe. Kalau cut spending untuk produk muka, bolehlah beli iPod nano nanti.

      Delete
  6. Lawalah kaler yg akak pilih tu! Bestnya harga kat sana murah2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biru memang warna favourite akak. Tak semua benda murah dekat sini. Banyak je benda mahal dekat sini.

      Delete
  7. bestnya ada nama sendiri atas ipod. :D
    nak jugak eh. T^T
    thanks for fun fact. baru tau. hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau beli dari Apple, boleh dapat free engraving.

      Delete
  8. I used to have a MP3 before. Tapi dah not functioning dah. Farah suka dengar lagu apa? Kite suka instrumental musics jaa.

    Trololol. tetiba rasa nak kirim Macbook Air satu kalau Farah balik Malaysia. T_T agak2 boleh tak? hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya, fun fact - harga barang elektronik kat Czech berganda-ganda mahalnya banding Malaysia. sobssss. nak beli apa-apa, tunggu la summer holidays hahaha

      Delete
    2. Samalah. Beli ni pun sebab yang lama punya dah rosak. Walhal baru pakai 2 tahun je. Ganas sangat agaknya.
      Saya dengar lagu-lagu lagha. Selalu lagu Kpop tapi for the past few months ni dah kurang dah. Sekarang asyik dengar lagu Taylor Swift je.

      Kalau nak kirim, boleh je. Tapi, rasanya saya tak balik Malaysia masa summer nanti.

      Dekat sini pun harga barang elektronik mahal-mahal. Tak mampu nak beli. Mampu tengok je.

      Delete
  9. Ipod :-)

    http://inilamanblogsaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. siap ada nama khas lagi ukir... untung betul..
    saya ingat nak ukir nama kat pokok blkg rumah la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol. Pergilah ukir kalau begitu. Dekat sini, takde pokok belakang rumah. hehehe

      Delete
  11. nak beli sebarang jenama "i" pon xmampu kat sini..hahahah.... kaler dye cantik...same ngan ha neul..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak mampu nak beli Apple products kalau dekat Malaysia. Sebabnya, saya memang takde duit. Saya ni memang obses sikit dengan warna biru. hehe

      Delete
  12. yekeh? adik stay lah lama sikit. nanti akk nak suruh adik beli. taw taw taw.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol. Ada setahun lebih dekat sini. Bolehlah kirim kalau nak beli apa-apa dalam setahun ni.

      Delete
    2. dekat2 nak balik nanti bukak pre order please ehehe..

      Delete
    3. Boleh. Apa salahnya :)

      Delete
  13. memanglah lagi murah sayang oi.. made pun dari area2 sana ehehe..
    kawan akak pun beli ipod online.. laju saja smpai dalam sminggu gitu. tambah shipping pun still murah..
    kalo ipod touch new generation berapa eh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde juga kak Siti. Semua barang Apple ni made in China. In fact, iPod ni pun shipped dari China juga. Kawan akak beli iPod online dekat mana yang kena bayar shipping ni? Saya punya free shipping je.

      iPod touch 16GB - CAD 249
      iPod touch 32GB - CAD 299
      iPod touch 64 GB - CAD 369

      Delete
  14. tak sangka kat sana murah lagi ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah sikit je. Tak banyak sangat pun beza tapi bagi student macam saya ni, memang sangat berbaloilah.

      Delete
  15. panjang tajuk entry ni..hahaha.dah berkenan, beli jelah.plus point lagi murah kat Canada kan dari kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja ja kak Sal. Saya dah lama tak buat tajuk post panjang-panjang macam ni. Betul tu kak Sal. Kalau dah berkenan tu, beli jelah. Ni pun saya beli setelah berfikir beratus kali.

      Delete
  16. ofcoz lah chaeper sbb bukan product from Msia...cantik!..berapa reganya Farah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul juga. Harga dia lebih kurang CAD 170.

      Delete
  17. tak percaya canada lg murah dr malaysia !! wahhh kalau dekat memang dh beli ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak percaya bila saya tengok! Ni saya beli online.

      Delete
  18. Pantiknya T-T
    I wish that I can buy one. I really really want an MP3 player right now so that I can save my phone's battery XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. I bought one because I want to save my phone's battery too.

      Delete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...