The Wild | Opening Night | Doodles of Life

Monday, March 16, 2015

The Wild | Opening Night

The Wild

Went to Toronto on March 5, 2015 to support my housemate and my teacher. Rasa happy sangat-sangat that I decided to go to the opening night despite having 3 classes back-to-back earlier that day. Saya ni bukan jenis orang yang suka-suka nak keluar ke Toronto kalau takde apa-apa.

Ephiphany | The Wild

I truly had a good time at the opening night. I saw few old faces and met a bunch of new people. I also enjoyed all 10 art pieces. First thing that came to my mind when I was the pieces was, "How can someone be so creative and draw so well and *insert everything positive traits and possible talents here*?"

*nangis bawah selimut sebab lukis orang lidi pun tak pandai*

*nangis sekali lagi sebab tak pandai tangkap gambar walaupun ada DSLR*

Selfie at The Wild opening night
Yang bertudung ni pengunjung sahaja.
*Maaf, muka terlebih excited*

Rasa bangga sangat bila tengok one of your friends accomplished one of her life goals. Diri sendiri ni bila nak kejar impian pun tak tahu. Eh, sekejap ya. Ada ke impian yang dikejar ni? *garu kepala*

Anyway, what I really want to say is I totally enjoy the exhibition. Maaf, tak dan nak upload gambar art pieces yang lain. Sebab masa post ni ditaip, exhibition tu masih berlangung. Tak surprise kalau upload semua gambar.

Congratulations to my teacher and my housemate. I hope this is the start for many collaboration projects in the future ^_^

30 comments:

  1. Isadora tu ke kawan Farah? sedap nama dia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nope! I guess Isadora is someone famous kot sebab tu quote dari Isadora.

      Delete
  2. 2 org bertudung tu nampak seperti 2 beradik..nampak seiras..yang pasti senyuman Farah sangat CUTE :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. First time orang cakap muka kami ni seiras. Tapi, rasanya kami tak sama langsung.

      Delete
  3. Faham sangat bila tgk org lain punya art piece macam "why?? Why?? Why not mine."

    **mandi shower sebab nak sorok air mata**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cero mesti lagi terasa sebab minat art kan. Saya ni yang tak minat art pun rass macam tu, orang yang minat art lagilah.

      Delete
  4. bestnya pergi pameran macam nie. :D
    ambik gmbr banyak2. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best juga. Mungkin sebab tak pernah pergi pameran macam ni :)

      Delete
  5. farah, nak tumpang nangis skli.. zizie pun xreti lukis org lidi.. huwaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jomlah nangis sama-sama. Sobs sobs sobs.

      Delete
  6. tetibe rasa nak study luar negara,,, ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kata hari tu nak study local.

      Delete
  7. kemainn lebar senyumm farah. ihikssss :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terlebih excited. Macam tu la.

      Delete
  8. alahaii.. cnteknya senyuman :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. First time orang cakap senyuman saya cantik.

      Delete
  9. kiranya ni cem art exhibition eh ? ingatkan ada teater ke show ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Art exhibition je. Tak teringin lagi nak ke theater. hihi

      Delete
    2. why why ? Farah kat sana p tengok movie kat cinema dak ?
      akak lalu je masa akak ke ams.. movie hall macam nak reban tp org ramai gila..
      kalo kat malaysia the cinema melekat dalam mall kan..

      Delete
    3. Sebab tak ada show yang saya minat. Kalau ada, gigih juga nak pergi. Tapi, saya pernahlah pergi theater hall tapi untuk K-pop showcase. hihihihih.

      Tak pernah pergi cinema lagi dekat sini. Dekat sini, cinema dia ada bangunan sendiri. Terpisah juga dari mall.

      Delete
  10. Adik amek gambar cantik apaaa. Talent lahh tuu. Jangan rendah kan diri sangat. Cium kang! ahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kak Scha. Gambar yang saa tangkap biasa-biasa je. Saya tak tahu satu apa photography tricks pun.

      Delete
    2. Don't worry, Farah. Akak pun tak pandai ambil gambar. Lepas snap, sendiri garu kepala...apa punya gambar yg aku ambil ni? Nak tgk balik pun tak minat! Huhuhuhu

      Delete
    3. Samalah kita. Malas nak tengok balik gambar-gambar yang kita ambil sebab semua pun tak cantik :(

      Delete
  11. memang kagum dgn gambar2 art ni.. sgt talented pelukis tu.. selalunya snap gambar guna DSLR memang muka nmpak cantik :)

    ReplyDelete
  12. Seronok gak gi art exhibition macam ni kan,..

    ReplyDelete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...