#hugmecoke | Doodles of Life

Thursday, March 26, 2015

#hugmecoke

Have you ever heard about Coke Hug Machine?

Coke Hug Machine

"The Coca-Cola Machine. You hug it, it returns the favour with a Coke. Because vending machines have feelings too. #hugmecoke"

I'm not a big fan of pop especially Coca-Cola but I love the idea of Coke Hug Machine. From the standpoint of a business student, I think Coke Hug Machine is a brilliant marketing strategy. You get to promote your brand while making your customers and potential customers happy. 

Well, Coke Hug Machine was in my school today. Me along with hundreds fellow students, including my friends did not want to miss our chance to hug this Coke Hug Machine. After all, it was only for today. So, we went to Creelman Hall right after our last class. We had fun and great time hugging this Coke Hug Machine.

#hugmecoke height=
#awkwardhug

p/s: I personally think the hashtag should be #hugmydiabetes instead of #hugmecoke.

38 comments:

  1. nampaklahh arkward nyaa tu, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang awkward sebab machine tu lebar kan.

      Delete
  2. Replies
    1. Oh ya ke? Coca-Cola tak elok sangat untuk kesihatan.

      Delete
  3. 1st time tgk.. favour ape yg keluar bila Farah peluk mesin tu?

    ReplyDelete
  4. banyak vending machine menarik skrg ni kan Farah :) hari tu kat mana ntah rasanya, vending machine tu suruh bersenam dulu baru beli boleh dapat barang dlm machine tu. kalau tak silap, tiket subway kot. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh my. Kalau macam tu, lagi daebak. Setakat ni saya selalu tengok vending machine daripada Coca-Cola je yang selalu buat macam ni.

      Delete
  5. Wow, peluk mesin dapat coke! Nak jadi mesin tu laa...hehehe

    Tp Coke memang power marketing dia. Dulu kempen yg 'share with' tu pon sama jugak, yg tak boleh bukak botol unless ada jumpa orang yg ada botol yg sama baru boleh bukak. But semua ni marketing purpose only, kan? Rugi laa dia kalau letak Hug Machine ni merata2...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai juga yang cakap nak jadi machine sebab nanti dipeluk orang.

      Yang tu pun saya suka idea ni. Lagi-lagi dengan keadaan dunia sekarang yang semua orang pun algi sibuk dengan smartphones masing-masing.

      Betul. Hanya untuk marketing je. Kalau ada merata-rata, rugilah Coke ni.

      Delete
  6. kena peluk dulu eh..hahah... kalau la banyak cmni...bankrupt la coke..hahha.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Kena peluk dulu baru dapat airnya. Memang betul tu. Kalau banyak, memang bankrupt la.

      Delete
  7. Dapat coke tu free ke? Kekadang kreatif gak pale otak marketing coke ni.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, free je. You just have to hug the machine.

      Delete
  8. Machine ni takde kat sini lagi Farah.
    Tapi suka dengan cara dia buat advertisement and marketing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Machine ni memang macam limited je kot. Betul tu Hajar, saya pun suka juga the idea.

      Delete
  9. Tetibe dpt idea jahat nak letak gam kat permukaan gpmsein gedegang tu.. Muehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menganiaya orang tu kerjanya. hehe

      Delete
  10. kalau ada kt malaysia memang org dh berebut nak buat.. hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya dekat mana-mana pun, ramai juga orang akan buat.

      Delete
  11. Wah, this is fun! Tak bawa Ha Neul gi peluk machine tu ke, Farah? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. It was fun! Tak bawa Ha Neul sebab ni dekat sekolah. Ha Neul tinggal rumah je kalau saya pergi sekolah :)

      Delete
    2. kesian Ha Neul kena tinggal.. mesti memberontak dia..
      can u imagine if our toys betul2 macam toys story ? eeerk..

      Delete
    3. Eh, dia tak memberontak. Lagipun janji nak bawa dia travel je. Oh maiiii, kalau macam tu, saya takutlah. Tak mahu simpan dah.

      Delete
    4. hahaha jaga2 Farah.. at night u wont know if anything like that happen lalalala..

      Delete
    5. Kalau betul-betul la jadi, memang saya buang je. hahahaha.

      Delete
  12. #cokewelcomesdiabetis hahaha.. so lepas hug coke pun keluar se tin ? adakah benar ?
    but people kat sana memang suka coke kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak Siti. Yup, lepas hugged, dapat setin coke. Kalau sensor dia terlebih sensitive, dapatlah dua ke tiga. Orang dekat sini memang kuat gila minum pop, tak kisahlah Coke ke apa ke. Tapi, tak semua macam tu. Sebab ada je yang health-conscious.

      Delete
    2. akak penah witnessed sorang ni minum soda lajuuuuu gila.. dia x rasa tekak dia cem terbakar ke ? aiyaaak tahap immune sampai macam tu skali..

      Delete
    3. Tak tahulah. Mungkin memang dah immune kot. Saya minum tak sampai suku tin pun dah start sendawa nak keluarkan angin.

      Delete
  13. #hugmydiabetes instead of #hugmecoke? hashtag ni kelakar hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul pun kan. Pop punya sugar level sangat tinggi kan.

      Delete
  14. baca tajuk pn excited dah nak taw apa hug3 me coke tu haha. kreatif sgt idea diorg . lain dri lain . hamboii kak pelokk dgn penuh ksh syg tu sungguh pn awkward .hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. I hate to say this but I think Coca-Cola has one of the best marketing strategies.

      Delete
  15. wah sanggup peluk mesin tuh untuk dapat coke free.. bagus strategi marketing diaorang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja je peluk sebab jarang jumpa mesin ni. In fact, ni kali pertama jumpa mesin ni.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...