Snow Day | Doodles of Life

Wednesday, February 04, 2015

Snow Day

Sebab belum tentu akan ada snow day sekali setahun. Makanya, haruslah kita gunakan kesempatan yang ada untuk bersuka ria. *secretly wishing for another snow day*

Snow day with Ha Neul
Snow day with Ha Neul
Specially dedicated to kak Nur :)

77 comments:

  1. bestnya main snow..klau kat Malaysia pegi icity je la..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak pernah ke i-City, jadi saya tak tahu snow dekat i-City macam mana :)

      Delete
    2. x pernah juga p sana... dapat bergambar dekat lampu kaler2 je. itupun panas benor. ahahaha.. menyesal pakai baju tebal

      Delete
    3. Kalau tangkap gambar dengan lampu, memang lah panas. hehehe

      Delete
  2. bestnya!kalau akak pun mesti tak lepaskan peluang...brrrrr..sejuk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak Sal. Pasal jarang ada snow tebal macam ni tu yang sibuk nak main tu. Kalau tak, tengok je lah salji tu.

      Delete
    2. sama kita kak Sal... teringin nak main lama2... pastu campak2 snow dekat kawan2. hahahaha

      Delete
    3. Main sikit-sikit best la. Kalau asyik kena je, mahu mengamuk juga kawan nanti.

      Delete
  3. happynye dye.. hihi... syok tu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy sebab bukan selalu ada snow day :D

      Delete
  4. WAHH BESTNYAAAAAAAA UWAAAA TERINGIN SANGAT NAK MACAM NIIIII

    ReplyDelete
  5. nak main snowwwwwww jugakkk...alohhhh

    ReplyDelete
  6. That picture is so cool I mean you laid down on the snow! And I wonder if I could ever stand the coldness on snowing days cause I'm feeling dead already with this cold weather in Malaysia. Haha! Have fun there kak Farah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah you can. You just need time to get used to the coldness. Having said that, I can only spend maybe maximum 30 minutes if the temperature is around -30.

      Delete
  7. bestnye Farah.. dpt golek2 kat salji..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kak Fiza sebab bukan selalu buat.

      Delete
  8. comelnye farahhh! :D
    seronokkkknyee main salji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, best juga Mun. Tapi, tak boleh buat selalu sebab kalau tak nanti demam dengan selsema pula.

      Delete
  9. bestnya kak farah oiiiii~
    BV jeles dimalaysia. wahaha.
    nak berenang2 dalam a field of snow. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Snow ni cukup tebal kalau nak berenang. hehehe.

      Delete
    2. kalau berenang, mau hilang. tebal sangat saljinya. hahahah

      Delete
  10. Replies
    1. Tak boleh buat sebab snow tebal sangat. Takde tempat nak buat base dia.

      Delete
    2. Insya Allah, nanti buat.

      Delete
  11. Replies
    1. Snow tebal sangat. Lagipun sekarang dah start cair, tak boleh buat snow angel :(

      Delete
  12. seronoknyaaaa! salji tu tebal gila! happy je muka kak farah main snow dgn haneul tu. haha comfirm baju tu basah teruk :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tebal sebab ada ribut salji. Kalau tak, tak tebal sangat macam ni. Baju tak basah pun sebab winter coat waterprrof. Seluar dengan stoking je basah. heheheheh

      Delete
  13. do u wanna build a snowmannnnnn hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. I want to but I can't. hehehehehe :D

      Delete
    2. hahahhaahaha.. so kalau x tebal je la baru ley buat eh?

      Delete
    3. Kalau tebal pun boleh buat. Cuma hari tu, tebal sangat.

      Delete
  14. Replies
    1. Tak boleh buat snow angel sebab salji tebal sangat. Sekarang ni salji dah start cair.

      Delete
  15. hahahaha...kak sally main pasir je kat pantai :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempat saya takde pantai, kak Sally. hehehehe

      Delete
  16. wahhh farah, baring atas snow bed...tebalnya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tebal sebab ada ribut salji, kak Aisya. Kalau tak, tak tebal mana pun.

      Delete
  17. Bestnyaaaa. bila kank merasa bergolek2 kat salji camtu. ><

    ReplyDelete
  18. Dik, buatlahhh snow angel tu. mesti cool! nakk tngok! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tebal sangat tak boleh buat snow angel.

      Delete
  19. belum tentu ada snow sekali setahun? sis JM ingat every year pasti ada musim salji turun...wahh...mmg tebal betul salji tu...sh teringin nak main lempar2 salji!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, snow banyak kali turun. Snow day je belum tentu sekali setahun. Snow day tu hari yang sekolah terpaksa tutup dan beri cuti kepada students disebabkan ribut salji atau extreme cold warning.

      Delete
    2. eh? kiranya snow turun tu x banyak.. kalau snow day tebal sangat-sangat macam kat atas la ye?

      Delete
    3. Yup! Snow tu turun tak banyak. Snow ni macam hujan juga. Kadang-kadang turun 30 minit. Kadang-kadang turun berapa jam je. Kadang-kadang turun satu hari.

      Snow day tu kiranya mcam nama cuti yang sekolah bagi kalau sekolah kena tutup sebab heavy snow or extreme cold warning.

      Delete
  20. Owh man dah hampir 15 tahun tak main salji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adalah rezeki tu nanti nak main snow lagi.

      Delete
  21. wowww syoknya....
    teringin nk pegang salji

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syok memang syok. Tapi, agak sejuk juga.

      Delete
    2. rasa macam genggam ais kepal..
      jom genggam ais buat lepas keinginan hihi..

      Delete
  22. wowww syoknya....
    teringin nk pegang salji

    ReplyDelete
  23. seronoknyaaa.. siap dgn anak patung tu lg.. huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah janji dengan adik saya nak bawa patung tu. Sebab tu gigih juga tangkap gambar dengan anak patung tu.

      Delete
  24. awwww bestnyaaaa... cemburu okayyy..... jealous okayyy... awww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah satu hari nanti :)

      Delete
  25. Bestnya dpat main.. kena main sepuas puasnya okay. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Memang kena main sepuasnya.

      Delete
  26. Bungkus snow sekilo untuk kite ye farah. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawa balik Malaysia terus cair. hehehehe

      Delete
  27. Yeayy! Ha Neul pun main snow gak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Yup! Yay untuk Ha Neul.

      Delete
    2. Kak Farrah.. Ha Neul pun dah dapat main snow tau..
      kitaaa ni bila lagi T.T

      Delete
    3. Satu hari nanti ya kak Siti :)

      Delete
  28. bestnya main snow.. amboii Ha Neul pun nak main snow jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita memang main snow untuk Ha Neul.

      Delete
  29. nak main snow. sobs... dah masuk dalam bucket list sejak dulu lagi. nak main snow yang betul. xtahulah ada rezeki.. hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah ada rezeki nanti Amy. Aim negara yang paling dekat dan murah dari Malaysia yang ada snow. Macam Korea.

      Delete
  30. Faaaaarah !! nak nangis kat sini nak naaaaangis..
    nak golek golek jugak.. nak baaaaaring atas snow jugak *lari ke suatu sudut dan menangis*
    baring cem tu tak basah ke baju ? ahahaha.. tapi cepat kering kan ?
    pastu baju jari keras.. ke tak ? miahaha pandailah akak..

    huntong la Haneul.. main snow..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan nangis! Jangan nangis!

      Jom golek sesama nanti satu hari nanti, insya Allah ^_^

      Jacket tak basah sebab waterproof. Jari memang keras habis sebab glvoes tak cukup tebal. Sakit gila muka, jari, dengan kaki lepas main salji hari tu.

      Delete
    2. kita nak golek kat mana ? ehehehe..

      wooo a ah akak nak kena cari yang waterproof gak la satu..
      alamak glove nak kena pakai tebal mana ? eeh manyak nyee efek2 yang sakit ehehe..

      Delete
    3. Jom gegolek dekat Korea la nanti. Korea pun ada snow juga. Rasanya hampir semua winter jacket waterproof.

      Gloves tak tahu kena tebal macam mana. Ikut jenis juga kot. Kalau ada mitten, pakai mitten. Sedap sikit.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...