Salji Bulat-Bulat | Doodles of Life

Thursday, January 29, 2015

Salji Bulat-Bulat

Setelah hampir seminggu kot (?) salji tak turun, akhirnya salji turun juga hari ni. Memang dah dapat agak yang hari ni akan salji walaupun tak tengok weather forecast. Tengok langit putih, or more to kelabu sebenarnya, memang dah agak, it's going to snow some time today.

Salji pertama masa dalam kelas Meeting and Convention Management. Tengah sibuk buat negotiation activity, pandang luar, salji turun. Lebat macam hujan. Salji kedua masa on the way balik rumah. Salji bulat-bulat. Rasa macam orang tabur pasir dekat kita. Harap-harap esok tak salji. Banyak benda kena buat dekat luar esok.

Salji bulat-bulat
Salji bulat-bulat.

Edit: Baru check The Weather Network dengan AccuWeather. Esok mungkin salji tak turun tapi sensory temperature, -23 degrees. Oh Allah, mohon beri kekuatan dekat diri ni.

61 comments:

  1. Replies
    1. ZF..jom kita g pegang salji sma2 nak...pegi minta kat org jual ABC tu minta ais sekepal..pastu pejam mata rasa seperti pegang salji tak perlu nk pegi jauh :-)

      Delete
    2. Kak JM, lebih kurang macam tu la rasa salji kalau dikepalkan. Tak payah pergi jauh-jauh. Hehehehe

      Delete
    3. tak sama Farah ooooi hahaha.. feeling lain..

      Delete
    4. Baik masuk aje dalam peti ais... Usahkan salji... Terus jadi bongkah ais... Kuar2 jadi eskimo... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. Feeling nya lain. Sejuknya sama. Hehehehehe

      Pun boleh kak SS.

      Delete
  2. kalau ber salji mmg xleh keluar rumah ka

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh..tapi kan...seperti masuk peti sejuk sanggup ke heheeh

      Delete
    2. Betul tu kak JM.

      Kalau salji boleh je keluar rumah tapi diri sendiri tu la nak ke tak. Macam saya, selalunya kalau salji saya tak keluar rumah. Melainkan kalau hari tu saya kena pergi sekolah. Kalau sekolah, ribut ke, salji ke, hujan ke, tetap kena pergi juga.

      Delete
    3. kalau akak en Farah.. hari hari dok main salji depan rumah hehehe..

      Delete
    4. Saya main kadang-kadang je sebab sibuk dengan sekolah.

      Delete
  3. mostly sy tgk kan, org yg dah biasa tgk salji ni takmau salji turun. tapi kita yg tak pernah tgk salji ni eksaited pulak bila tgk salji ahahaaa xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Echa. Memang macam tu. Tapi, kadang-kadang, saya excited juga kalau salji turun.

      Delete
  4. tmpt akak yaya ddk kt manchester pun salji bulat2 dah katanya ,, tp skrg akak yaya tu g jenjalan kat barcalona pulak . haishh syoklaaa . ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul la tu kot sebab tengok Instagram kawan yang duduk around UK tu, tempat diaorang pun bersalji juga ^_^

      Delete
  5. nak tengok salji sangat. nak pegang2. wakakaka. nampak je tulisan blog akak. sbb kelabu gelap. . :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah, satu hari nanti, berpeluang la tu ^_^

      Thank you sebab jawab. Takut juga kalau tak nampak sebab dah banyak kali baca orang selalu tak berapa nampak kalau pakai font warna kelabu.

      Delete
  6. bestnya..boleh main salji..rasa cam nk kumpul buat ABC je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak berani buat ABC pakai salji sini. Takut tercemar sebab rumah saya ni kira dekat dengan industrial zone juga la. hehehe.

      Delete
  7. Seronoknya Farah berpeluang main-main salji sambil belajar! Tapi bila keadaan dah sejuk sangat susah gak kan,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak main sangat pun kak Farrah. Selalu kalau salji turun, duduk berkurung je dalam rumah. Dulu-dulu macam agak susah la. Sekarang pun macam susah tapi pasal dah biasa, dah tak rasa sesusah dulu.

      Delete
    2. sebab Farah dah biasa kot..kalau kita ni kk Farrah confirm tak nak masuk umah nk main salji feeling Elsa sekejap

      Delete
    3. Betul tu, Sal. Dapat kat kita memang berkubang ngan salji lah. Jadi Elsa, Olaf,..Sven.... :)

      Delete
    4. Kalau badan tahan sejuk, bolehlah berkubang dengan salji. hihihi

      Delete
  8. seronoknye main salji..moga semuanya dalam lindungan allah swt

    ReplyDelete
  9. Mak aiii sejuknya suhu.. i wanna built a snowman la. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sejuk tapi insya Allah masih bearable lagi ^_^

      Delete
  10. Amik salji tu... Letak sirap.. Letak kacang.... Letak segala... Jadi ABC... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je kalau nak buat macam tu tapi rumah saya dekat dengan kawasan perindustrian. Takut saljinya tak bersih.

      Delete
  11. Salji bulat bulatttttt Hehe Comel ... Akak, bestnya laa kan dapat rasa pengalaman macam tuu =') Owh ye, always take care =)

    ReplyDelete
  12. beeeeeeeeeeeeeeeeestnyaaaa Farah !!!
    jakun ni tak pernah jumpa salji lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jakun jugak macam ct. hahahha. bawak lah kami ke sana farah :)

      Delete
    2. sedey en Nani hahaha.. harap main salji kat icity aje hahaha

      Delete
    3. Tak mampu nak bawa orang lain. Nak bawa parents datang sini tahun depan pun kena ikat perut sekarang ni.

      Delete
  13. -23 farah? mashaAllah. kat sini tak sesejuk tu. haha. pagi turun salji, by malam dah cair dah. last salji lebat masa few years ago. T_T hati hati naaaa. Kite nervous nak cycle atas snowww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat sini -20ish tu kira suhu biasa masa winter. Masih cycle masa winter? Tak bahaya ke? Saya selalu berjalan je pun asyik terjatuh je.

      Delete
  14. ahaha i guess orang kat Malaysia mengharapkan salji turun. tapi klu org yang duk tmpt salji harap salji x turun sbb nnt susah nak bergerak.


    still! saya nak tgk salji. teringin ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Kalau salji tak lebat sangat best je ^_^

      Delete
  15. ohh bestnyeee.. semoga kuat farah..hihi.. :D

    ReplyDelete
  16. ohmaii.. -23 celcius? saya time merasa musim autumn -7 pun dh nak pengsan rasanya. Jaga kesihatan ye kak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat sini, -7 tu kalau winter, rasa panas sikit. heheheh.

      Delete
  17. Waaaahhhh!!!!!
    SALJI!!
    Teringin nak main salji.
    Dekat Malaysia asyik hujan je petang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu. Hari tu saya balik Malaysia pun asyik hujan je.

      Delete
  18. woaaaahha. Bestnya akakk. Anyway. Take care tau akak. Sejuk mengalahkan aircond. T T sejuk aircond pun da tak tahan.. Huwaaa~~

    ReplyDelete
  19. wah bestnya main salji.. jelesnyaaa. wuuuu

    ReplyDelete
  20. pos salji kat kak sally...hahahaha... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat sampul basah je nanti. kekekeke :p

      Delete
  21. you're so lucky dapat rasa salji. tapi kesian pulak jauh dari family. takpe. semua benda ada pros and cons kan? ehehe

    ReplyDelete
  22. ya Allah sejuk nya suhu dekat sana...bertahan yer farah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sejuk, kak Aisya. Terima kasih ya :D

      Delete
  23. tudia suhu -23 ? Ya Allah kuatkanla farah kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin. Amin. Amin. Terima kasih kak ^_^

      Delete
  24. Akak pls take care!! Worried bout you. Salji bulat bulat putih gebu2 pls jgn trun lebat sgt.

    ReplyDelete
  25. Farah pegi school naik apa? Comel tgk salji bulat2 :)

    ReplyDelete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...