Pancho's Bakery | Doodles of Life

Thursday, January 22, 2015

Pancho's Bakery

Pancho's Bakery is my must go place whenever I go to Kensington Market. The shop looks a little bit sketchy for the first timers (well, hampir semua kedai dekat Kensington Market tu macam sketchy sikit) but trust me, the shop is legit and quite popular!

Pancho's Bakery
Pancho's Bakery

I only go to Pancho's Bakery for its churros! Churros dia memang daebak la. Sedap sangat kalau makan panas-panas. Bertambah sedap kalau cuaca dekat luar tu sejuk. Dalam kedai tu, ada jual makanan Mexican lain juga tapi saya tak pernah beri perhatian dekat makanan lain yang dijual dalam kedai tu. Jadinya, memang tak tahulah apa nama makanan yang lain tu. Dah matanya asyik terlekat dekat churros je. hehe.

Staffs Pancho's Bakery ni pun bagus. Very entertaining, friendly, talkative, and funny. Kalau nasib baik, dapat jumpa seorang staff dia yang comel. eh.

Churros dekat sini ada 4 fillings; chocolate; dulce de leche; strawberry; dan condense milk. Diaorang ada juga jual yang plain. I've tried chocolate, dulce de leche dengan strawberry and by far, my favourite is chocolate. Yang lain tu sedap juga cuma tak kena dengan tekak saya.

Chocolate churros
My chocolate churros :)

Harga churros dekat Pancho's Bakery ni unique sikit. Mungkin sebab dia nak galakkan orang beli banyak. Kalau itulah niat dia, memang mereka berjaya sebab saya tak pernah pun beli satu churros kalau datang sini. Mesti beli lebih dari satu.

1 for CAD 1.50
4 for CAD 5.00
5 for CAD 6.00
12 for CAD 13.00

Insya Allah kalau turun Toronto nanti, nak pergi Pancho's Bakery. Kali terakhir saya pergi sini masa saya turun Toronto untuk Eric Nam Toronto Showcase + Fan Meet & Greet. That's like 4 months ago. Eh. Memang kena pergi sekali lagi ni.

57 comments:

  1. nanti nani gi sana farah bawak gi sini boleh. heheheh :D

    ReplyDelete
  2. wah i thought churros is like cakoi je hihihi nak try T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rupa dia memang cakoi tapi rasa dia jauh berbeza. Churros ni adik beradik donut. Try la Qila. Dekat Malaysia ada kedai yang jual churros rasanya.

      Delete
  3. Adussss... Sedapnya churros... Last SS makan masa di Perth...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pernah dengar yang churros dekat Perth sedap sangat.

      Delete
    2. Churros dekat Movie World, Gold Coast pun sedap..sedap harga mahal...theme park katakan. 1 CAD tu berapa hinggit?

      Delete
    3. Akak pun baru nak tanya, Sal dah tanya dulu :)

      Delete
    4. Dekat Gold Coast berapa harga dia?

      Saya tak sure rate sekarang berapa, tapi kami selalu kira CAD 1 = MYR 3.00

      Hari tu saya balik Malaysia, CAD 1 = MYR 2.70

      Delete
    5. tak silap 1 for 3 AUD. 2 for 5 AUD. masa akak gi, 1 AUD = RM 2.98. lebih kurang gak lah rate ngan duit Canada.

      Delete
    6. Lebih kurang je la harganya. Tapi, saya selalu rasa semua benda dekat Aussie tu lagi mahal dari Canada.

      Delete
  4. sedapnyaaaaa. Harga dia pun murah. Kalau dah macam ni memang beli banyak-banyaklah. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau beli satu rasa mahal. Tapi, kalau beli banyak tak rasa mahal sangat. hehe

      Delete
  5. tak pernah makan lagi benda alah ni...nanti kalau jumpa nak try lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat Malaysia ada. Nanti boleh cuba ^_^

      Delete
  6. kalau staffnya very entertaining, friendly, talkative, and funny pastu ada yg suwit juga..mahu sis JM hari2 ke sana..ahaha dasar!

    pernah mkn sekali di USJ Japan tap irasanya biasa2 je...satu je pun perisanya..Original

    psst : alahai...teringin nk 'stay' di luar negara tapi x de peluang huhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah memang dasar.. He He He...

      Delete
    2. Hahahahahaha. Saya pun kalau dekat mahu juga pergi hari-hari. Takpelah kak JM, Bukan selalu ya.

      Delete
    3. sis JM kawen org sana la.. leh dok oversea

      Delete
    4. ZF : org msia pun xnk ke hakak asyik kena reject inikan pula org obersea..dalam mimpi je lah :-)

      Delete
    5. Kak JM, manalah tahu. Jodoh ni bukan kita boleh jangka.

      Delete
  7. bestnya makan churros. belum pernah cuba lagi. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti bila-bila try la. Dekat Malaysia ada juga ^_^

      Delete
  8. wahhh tak sabar nak pergi canada!!! : )

    ReplyDelete
  9. Dah lama teringin nak makan churros..
    Selalu tgk dlm tv je macam sedap.
    Pos hantar ke Malaysia, boleh? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak benda basi boleh je. hehehe. Dekat Malaysia ada churros juga. Boleh cari ^_^

      Delete
  10. benda ni keras2 crunchy ke? nampak sedap pula :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Crunchy la juga. Memang sedap :D

      Delete
  11. Ohhhh churros! Akak confirm2 akan beli lebih drpd 1 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap kan churros, kak Farrah ^_^

      Delete
  12. Yummy! Guess what. Hajar tak penah try pun! Serius. Btw, 1CAD berapa ringgit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe. Saya pun kira baru juga cuba.

      Tak tahu rate sekarang berapa, tapi kami selalu kira CAD 1 = MYR 3.00

      Hari tu saya balik Malaysia, CAD 1 = MYR 2.70

      Delete
  13. Churros sama tak macam untie anne punya? Yg untie anne tu pretzel kan. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sure la kak Budak. Saya tak pernah makan Auntie Anne tu. Tapi rasanya Auntie Anne punya pretzel.

      Delete
  14. wahh.. tak pernah try lagi.. tapi ade la 2,3 orang buat review ni.. kat kl pon ade.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak pernah try yang dekat KL punya lagi.

      Delete
  15. wahh farah...tak pernah beli 1...mesti best betul ni...akk xpernah mkn cuross...nnt nk cube lah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya suka! Kalau kak Aisya ada jumpa dekat mana-mana, kak Aisya cuba la ya ^_^

      Delete
  16. kak sally rasa churros tu dah jd makanan rutin masa kat korea..hahaha..tp sana mahal...yang palin pun dah 2,000 Won = RM7++

    ReplyDelete
  17. macam sedap jer churros tuh.. apapun tak pernah rasa lagi.. tapi tengok tuh memang nampak menyelerakan..

    ReplyDelete
  18. mampu tengok ja...jauh sgt nk mmbeli..
    xpon farah tlg pos ke sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat Malaysia ada jual juga. Banyak jual dekat area KL dengan Lembah Klang. Boleh cuba cari ^_^

      Delete
  19. Strategi business yg berjaya.. mesti kedai tu fames dgn org. Kt sini xberapa sedap la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Famous la kot. Sebab ramai juga orang datang sini.

      Delete
  20. churros mana tak sedap ? area kl ada gak en tapi kemalasan nak meronda..
    area bukit bintang ada cafe yang jual churros.. aaaaih la Farah.. meruntun jiwa tengok gambaq tu hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak pernah turun Bukit Bintang, jadi tak tahu cafe tu dekat mana. Sebenarnya, saya tak pernah lagi jumpa churros dekat Malaysia lagi.

      Delete
  21. alamak nampak sdapp.. trliuqqq ><

    ReplyDelete
  22. haritu buat churros sendiri. tak tahu lah jadi ke tak. tapi, sedap, jadilah kot. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untunglah kak Scha pandai buat churros sendiri.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...