Holika Holika Tea Cafe Green Tea Mask Sheet | Doodles of Life

Sunday, January 18, 2015

Holika Holika Tea Cafe Green Tea Mask Sheet

I'm no beauty expert but I have to review this mask sheet because it's beyond awesome! Anything that exceed my expectation can be considered to be beyond awesome :)

I bought Holika Holika Tea Cafe Green Tea Mask Sheet in Malaysia during the buy 1 free 1 promotion held by Holika Holika. Being an impulsive buyer who always follow her heart than her mind, I obviously bought it even though I do not need it. But alhamdulillah, this impulse buy does not go to waste.

Holika Holika Tea Cafe Green Tea Mask Sheet
Ha Neul with Holika Holika Tea Cafe Green Tea Mask Sheet

Sejak saya balik sini, kulit saya makin kering. Kering yang jenis sampai gatal-gatal. Kering yang jenis sampai mengelupas. Banyak spot dekat muka saya yang mengelupas. Jadinya, bila pakai bedak, tak rata. Kulit muka pun rasa pedih.

So, bila tak tahan sangat dah kulit muka pedih, I went to my drawers and pulled this mask sheet. And alhamdulillah, dengan izin Allah, this mask sheet worked wonders. My skin face became moist again and felt so smooth. Spot kulit yang mengelupas tu pun dah elok. Alhamdulillah. Pergi sekolah hari tu muka tak rasa kering kering dan tak rasa pedih walaupun suhu hari tu -20.

If you have dry skin problem, I recommend you to try Holika Holika Tea Cafe Green Tea Mask Sheet. Insya Allah, it will work wonders :)

49 comments:

  1. nak try jugaklahh. nani pun kulit selalu menggelupas. mungkin sebab tukar pencuci muka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dekat sini kulit mengelupas sebab kering sangat.

      Delete
  2. wah, baguslah. pernah jugak masuk kat kedai holika holika nie, harga barangan dia pun agak mahal la sebab berkualiti kan kak. :) boleh cuba nie. . :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang agak mahal sebab tu beli masa promotion. Kalau tak, memang tak beli pun.

      Delete
  3. wah, baguslah. pernah jugak masuk kat kedai holika holika nie, harga barangan dia pun agak mahal la sebab berkualiti kan kak. :) boleh cuba nie. . :D

    ReplyDelete
  4. kak sally prefer The Face Shop punya mask lagi..hehehe...tapi Holika Holika byk dia punya make up je :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak pernah try lagi The Face Shop punya mask. Kena tunggu The Face Shop buat promotion baru mampu nak beli. hehehehe

      Delete
    2. kekeke...kenapa tak cakap lahai...kak sally punya mask cukup setahun kat rumah tu...punya byk borong kat Seoul -_-

      balik KL makan mask je...broke :P

      Delete
    3. Banyaknya masks Kak Sally :D

      Delete
  5. Green tea memang elok utk kulit muka. Akak nak try beli nanti. Selalu akak buat masker grean tea sendiri je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai Teh Boh boleh tak CIk Farrah MF? He He He...

      Delete
    2. Rajinnya kak Farrah buat masker sendiri. Saya teringin juga nak buat masker sendiri tapi rasa macam time consuming.

      Delete
    3. @SS - Bulih, SS. Pakai teh cap masjid pun ok je, SS. Kita yg buat dia, tapi hasil pd muka mungkin ada bedanya hihih :)

      @Farah - akak buat yg simple2 je, dik. Then, tepek kat muka :)

      Delete
    4. Oh, tapi saya dekat sini tak minum teh pun. So, memang takde teabag. hahaha

      Delete
    5. tea pon leh buat masker ka.. baru taw

      Delete
  6. sy selalu menggelupas dekat hidung. sampai tak tahu dah nak pakai apa. banyak tukar pencuci muka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu nak bantu macam mana. Kena tengok pencuci muka tu sesuai dengan jenis kulit muka kot.

      Delete
    2. Lollipop Manis kena cari produk yg tinggi kandungan vitamin E & boleh lock moisture :)

      Delete
  7. betul betul banyk khasiat grean tea ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Selama ni saya ingat green tea hanya untuk detoxification je. Rupa-rupanya boleh jadi moisturizer.

      Delete
  8. Kak Fiza pula kulit berminyak.. bila time tgh hari dah berkilat dahi.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dekat Malaysia pun jenis kulit berminyak. Dekat sini je jadi kulit kering.

      Delete
  9. oh jenis kering eh. hm qila jenis berminyak TT_TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita. Kulit akak pun jenis berminyak tapi dekat sini jaid kulit kering sebab cuaca.

      Delete
  10. Kalu sejuk sangat segalanya kering.. He He He...

    ReplyDelete
  11. first word bila tengok gambar pack tuh: wow.. cantik, comel.. (kalau ak nih, mesti beli sebab dia comel) ahahaha..

    eh eh.. Ha Neul pun pakai green tea mask ke.. ahahaha.. XD

    bestnya.. pakai pastu jadi moist kulit kita :D

    ReplyDelete
  12. there is one holika holika outlet baru buka tapi kat shopping mall jauh sket dari rumah akak.. i think by now da bkak kot coz dr last year nampak butik tu direnovate.. tak pernah try anything but tahula ade brans holika holika.. kirim salam kat ha neul..!! i hev one pink girrafe look lebey kurang sana.. kwang girin nama dia =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kwang Girin boleh jadi kawan Ha Neul la macam ni. Dulu-dulu ingatkan nak namakan Ha Neul ni Girin, tapi ramai sangat orang dah namakan plushie diaorang Girin, saya pilihlah Ha Neul. hehehehe

      Delete
    2. hihihi yang kasi nama girin tu mesti sbb tengok running man hahaha.. memula akak mmg panggil girin saja before runningman lagi.. tambah kwang skarang sebab suka kwangsoo hakhak..
      nanti bolehlah bawak haneul kenal2 ngan girin akak ahahaha..

      Delete
    3. Ramainya orang suka Kwangsoo. Saya suka Yoo Jae Suk. hehehe. Insya Allah, nanti boleh bawa Ha Neul jumpa Kwang Girin.

      Delete
  13. Mask yg zizie beli tahun lepas xterpakai lagi. Hihihi. Nampak x pemalasnya mcm mana :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mask ni pun dekat setahun lebih juga dah saya beli. Baru hari tu tergerak hati nak pakai.

      Delete
  14. bagus jugak mask nih.. comel laa Ha Neul tuh..

    ReplyDelete
  15. sebab cuaca sejuk kan..muka berminyak pun boleh jadi kering

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak Sal. Kat sini, kulit saya jadi kering gila.

      Delete
  16. wahhh farah, baru akk tahu pasal mask ni....:D dekat kanada ade jual sheet mask ker? dekat sini xde...akk beli sheet mask dari korea, dekat online...ehhehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat sini ada jual sheet mask ni. Tapi, susah la sikit nak cari yang Korean brand punya. Saya tak pernah beli lagi mask online.

      Delete
  17. kalau kulit berminyak seperti sis JM ni mesti x sesuai kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sesuai rasanya. Saya kalau ada dekat Malaysia pun, tak pakai kot benda ni sebab kulit saya kulit beminyak.

      Delete
  18. Tak pernah dengar produk ni. Boleh beli online tak? Hehe. Kite pn kulit kering jgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sure boleh beli online ke tak. Cuba check dekat website dia.

      Delete
  19. Xpernah try lg holika ni.. maybe boleh start try pakai. Nice review :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba. Yang tea series ni mahal sikit daripada mask biasa tu.

      Delete
  20. Ataupun adik tepek je green tea campur madu kat muka. lepas dh kering, basuh. ce try. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah kalau ada madu dengan green tea nanti saya cuba. Thanks for sharing, kak Scha :D

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...