Arts Hut | Doodles of Life

Friday, January 30, 2015

Arts Hut

[Click to go to the Facebook page]

Saya quote daripada salah satu posts dekat Facebook, Arts Hut is one of the projects run by Brainiarch (1st batch USIM architecture students) handled by Adil Haini in our way to collect fund for international visit to China #artshutgift

Product Arts Hut ni ialah handmade card with drawing inside. I personally think that his handmade cards are to die for. Okay, mungkin hiperbola sikit but you get what I mean, right. And, I gotta say that his card is one of the best presents that I ever received in my life.

Arts Hut - Card for Farah
Mine (Cover).

Why his handmade cards are to die for?
Sebab cards yang dia buat semua comel gila! And he translates the recipient's personality into a drawing. Sungguh, macam real. Kiranya, kita macam tengok kisah hidup kita dan personality kita dalam satu lukisan di atas sekeping kad.

Mine (Inside)

Macam saya punya ni. First time saya dapat benda ni, saya tengok satu-satu gambarnya, dan angguk-angguk kepala sebab betul sangat. Lepas tu, ketawa seorang-seorang sebab rasa kelakar tengok kisah hidup kita daripada pandangan orang lain.

Benda-benda yang di highlight kan dalam kad ni,
  • Saya pindah sekolah
  • Saya duduk sebelah kawan baik saya
  • Saya suka kucing dan ada banyak kucing
  • Saya kaki online
  • Saya tak suka susu
  • Saya suka blogging! (Cuba cari Doodles of Life)
  • Saya suka kamera (you can even see the revolution of my cameras)
  • Saya ni kepala angin
  • Laptop cover saya yang dulu
  • Saya suka dengar music
  • Saya tak suka tempe

Jujur cakap, masa pertama kali saya dapat kad ni, saya rasa kad ni fascinating sangat sebab macam tak sangka orang lain boleh pick up small details pasal diri saya. Well, sampai sekarang pun saya rasa kad ni fascinating sangat. Setiap kali saya balik Malaysia, saya mesti tengok kad ni. Lepas tu senyum seorang-seorang teringat kenangan lama.

Sekarang ni, cuba bayangkan kalau awak bagi kad ni dekat kawan awak tak pun dekat awak punya someone special ke. Agak-agak macam mana ya reaksi mereka? I would like to believe that they will have same reaction like me.

Jadi, tunggu apa lagi? Order cepat-cepat supaya awak dapat menggembirakan seseorang dengan kad yang wallahi, comel sangat. Sambil-sambil buat seseorang yang awak kenali gembira, awak secara tak langsung akan membantu kawan saya menambah dana dia.

Details

Facebook: Arts Hut
Instagram: Arts_Hut
Whatsapp/Wechat: 010-8912624 / adilhaini

45 comments:

  1. nice , saya nak lukis pun fikir 10 kali , seni tak berapa pandai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ni memang tak berseni. Sebab tu, suruh kawan buatkan. Awak pun boleh minta kawan saya buatkan ^_^

      Delete
  2. comel laaa kak . inside dia tu cntik sgt . too cutee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang. Akak memang suka sangat ^_^

      Delete
  3. Siyess cantik :).. Comel ja...Miza jeles... heheh sbb x pnah dapat pun kad T . T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini pun saya tempah sendiri. Miza boleh tempah untuk diri sendiri

      Delete
  4. menarik!boleh personalised ni..great gift idea!thanx share farah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most welcome kak Sal. Ni pun share sebab nak tolong kawan.

      Delete
  5. okay, ini mmg sangat rare! and I want it tooooooooo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sally boleh tempah untuk diri sendiri dekat kawan saya. Harga dia pun sangat berpatutan.

      Delete
    2. nak tempah utk diri sendiri yg x best tu..hahaha...kena paksa org bg hadiah ni :P

      Delete
    3. Paksalah sesiapa. hehehhehe

      Delete
  6. Bestnya dapat kad camtu...
    Bestnya! Nak jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tempah dekat kawan saya ^_^

      Delete
  7. Mak aih. kreatif pulak dorang nii. Thumbs up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak-budak architecture memang kreatif, kak Scha :D

      Delete
  8. archi?
    kita geng :D
    join terang,padi & dualisma last time?

    Jom blogwalking ;)
    http://rashidmajidofficial.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-journey-with-jjajja.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf, saya bukan budak Archi. Saya tolong kawan saya untuk promote project dia sebab tahu fundraising tu susah sangat.

      Delete
  9. kreatif. orang yng suka melukis ni, bagi je tisu pun tk pe, dia blh je melukis hehe

    ReplyDelete
  10. kreatif n cute! penuh je doodles tu dgn kisah kehidupan akak :D

    ReplyDelete
  11. fuhh, hebat! org kreatif ni mmg kalau bagi apa pun, akan ada hasilnya yg kita akan kagum.

    :)

    kte suka tempe & susu. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul tu. Kebanyakan mural dalam kelas saya, dia yang lukis.

      Good for you then. Saya memang tak suka tempe dengan susu.

      Delete
  12. bestnya, rasa nk tmph untuk diri sendiri :D boleh x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh kak Aisya. Ni pun saya tempah untuk diri saya sendiri. Pasal kami kenal, saya just cakap, lukislah apa-apa je. Janji ada. Heheheheh

      Delete
  13. memang Allah kasi bakat yang superb.. akak kalo melukis huurm T.T uols semua tak sanggop tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak Siti. Saya pun macam tu juga. Tak berseni. Lukis orang lidi pun nampak buruk.

      Delete
    2. Akak pun sama. Kalau bab melukis ni, lukis orang jadi cendawan, lukis cendawan jadi cendawan,..objek yg lulus lukis kulat je,...tangan kejung! :)

      Delete
    3. Boleh geng la kita kak Farrah

      Delete
  14. Cantekkkknya lukisan dia! Brilliant lah idea kad macam ni. Sangat sesuai for keepsake.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan saya ni memang berbakat, kak Farrah. Kak Farrah pun kreatif juga kan. Mungkin boleh buat ^_^

      Delete
  15. cantiknyeee dye lukiss... senyum2 anis tgk kad nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan saya ni memang pandai melukis. Memang selalu senyum sendiri juga kalau tengok kad ni.

      Delete
  16. seriously sangat comel lukisan tuu. sangat kreatif. ini yg teringin nak dapatkan satu jugak ni. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mun boleh tempah dekat kawan kita. Harga dia pun berpatutan.

      Delete
  17. terer melukis or apa saja yg invovle art skrg ni mmg beruntung :)

    ReplyDelete
  18. sis JM otak logik so mmg tak kreatip

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. Parents saya pun cakap benda yang sama je.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...