Doodles of Life: December 2014

Sunday, December 28, 2014

Delayed and Sorry

Assalamualaikum and hi!

Firstly, terima kasih kepada semua yang sudi datang ke blog ni dan clicked segala iklan yang muncul for the past week. I truly appreciate it :)

Secondly, mohon maaf sangat-sangat kepada semua pemenang-pemenang [Giveaway] Hello from Canada. Minggu lepas, saya janji yang saya akan poskan hadiahnya sebelum Christmas hari tu. Tapi, saya belum lagi berkesempatan untuk pos hadiah kepada para pemenang. Sorry for the delay. All the fridge magnet are still sitting in my luggage. Insya Allah, I'll try my best to go to post office tomorrow or the day after tomorrow.

Then, nak minta maaf sangat-sangat kepada para pemenang sebab tak sempat datang inform personally yang awak menang dekat blog awak semua. Dan, maaf sekali lagi sebab masih tak reply cakap terima kasih ke apa ke dekat emails yang saya terima. I've read all the emails tapi belum sempat balas.

I really hate to say this but I was truly busy for the past week. Mohon faham ya. Terima kasih :)

Monday, December 22, 2014

Pemenang-Pemenang [Giveaway] Hello from Canada

Assalamualaikum and hi.

Sorry (again) for the late announcement. Mohon faham ya atas kelewatan. When you only have 3 weeks of holiday, your family expect you to be in front of them 24/7 and put full attention on them. Ini pun saya curi-curi masa update blog ni. hehe.

Hello from Canada
[Giveaway] Hello from Canada

Firstly, nak cakap terima kasih banyak-banyak sebab sudi joined giveaway yang tak seberapa ni. Dalam banyak-banyak giveaways yang saya pernah buat, giveaway ni yang paling ramai peserta. Terima kasih sekali lagi.

Saya juga nak buat sedikit penjelasan. Kalau ada yang saya tak letak link nya dalam senarai peserta tu, maknanya ada syarat yang tidak dipenuhi. Saya dah hubungi setiap peserta yang tidak menepati syarat agar membuat perubahan. You are automatically unqualifed kalau awak tak follow up dengan saya. Hope that explains all the lompong-lompong dekat nama peserta.

Lastly, nak tanya satu soalan. Syarat-syarat yang saya letakkan untuk giveaway ni susah sangat ke? Saya memang dah cuba sehabis baik supaya syarat-syarat untuk giveaway ni tak menyusahkan. Just tell me your honest opinion. Any feedback is welcomed.

10 fridge magnets from Canada

So, without further ado, listed below are the 10 lucky winners.

1. http://qileh.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
2. http://kakaktiricinderella95.blogspot.ca/p/hello-from-canada.html
3. http://adnan-daughter.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
4. http://ana-mizu.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
5. http://supersagaaaa.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
6. http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
7. http://budaksukavanilla.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
8. http://akifimtiyaz3.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
9. http://cikmanissweet.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
10. http://izzeyda.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

Here's a little bit a surprise to few loyal visitors/commentators of this blog yang joined giveaway ni tapi tak menang. I'm sending something to you too.

1.  http://amysigadisweird.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
2.  http://www.schanazri.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
3.  http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
4.  http://rainfallasleep.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
5.  http://loveneddy.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

And, I'm thinking about sending postcards to few kakak-kakak yang study di luar negara yang rajin datang melawat dan comment dekat blog ni tapi tak menang giveaway ni. I figured out that it'll be freaking expensive to send something heavy, so I decided to send postcards to you. Kalau sudi, boleh la email saya :)

1. http://jindrisska.blogspot.de/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
2. http://www.hanisamanina.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
3. http://schajar.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

Semua pemenang boleh hantar details awak; nama dan alamat ke angah3103@gmail.com. I would appreciate if you can send me the details as soon as possible so that I can post all the presents before Christmas :)

Congratulations to all the winners!

Sunday, December 21, 2014

Tamat

Sorry for the lack of updates. Bajet ada orang kisah je kan. haha. I've been busy with my real life walaupun tak buat apa-apa pun sebenarnya. Teringin sangat nak update blog tapi takde mood nak buka laptop. Hence, the lack of updates. Nanti, insya Allah saya akan update semua benda yang ada dalam fikiran saya ni. Dan juga entri Niagara Falls saya.

Sebenarnya, nak umumkan yang [Giveaway] Hello from Canada sudah pun tamat. Terima kasih kepada semua peserta yang sudi joined giveaway pertama blog ni. Saya belum update semua nama peserta lagi. Tengah malam nanti saya update sekali lagi, dan insya Allah, saya akan umumkan nama 10 orang pemenang esok ataupun lusa.

See you then :)

Saturday, December 20, 2014

[Giveaway] Hello from Canada

This is sticky post. Clik older posts to read new posts.

Assalamulaikum.

Hip hip giveaway!
Hip hip giveaway!
Hip hip giveaway!

Randomly released this giveaway; Hello from Canada in spite of being busy with my finals. Busy la konon walhal baru balik dari shopping sakan dekat Toronto! Makan salji je la untuk 3 bulan akan datang. hahaha. But seriously, I still need to write one more paper though. Selasa, cepat datang boleh? Tak sabar nak habis exam. Nak cuti!

Hello from Canada
[Giveaway] Hello from Canada

Syarat-syarat penyertaan 
1. Follow blog Doodles of Life
2. Buat satu post yang bertajuk [Giveaway] Hello from Canada
3. Upload gambar di atas dalam post [Giveaway] Hello from Canada awak dan link kan ke post ini atau blog ini.
4. Jawab satu soalan mudah dalam post [Giveaway] Hello from Canada awak
Apakah URL blog Doodles of Life? 
5. Tinggalkan link post awak di bahagian komen.

 [Giveaway] Hello from Canada
10 fridge magnets from Canada

Hadiah untuk [Giveaway] Hello from Canada ni ialan 10 biji (biji ke?) fridge magnets untuk 10 pemenang yang bertuah. 10 pemenang bertuah akan dipilih menggunakan perkhidmatan random.org

Penyertaan untuk giveaway ini akan ditutup pada December 20, 2014 at 12:00 PM (EST). Kalau tukar waktu Malaysia, December 21, 2014 at 1:00 AM. Saya letak EST time sebab blog saya ni ikut EST time. Mohon tak keliru ya :)

Good luck kepada semua peserta (kalau ada yang join lah, hihihihi)

_______________________________________________________________________________________________________________

Senarai nama peserta [Giveaway] Hello from Canada

Nama para peserta akan di update dari masa ke semasa. Kalau ada yang lompong-lompong tu, maknanya ada syarat yang belum diikuti dengan betul oleh bloggers yang berkenaan. Tapi, jangan risau. Insya Allah, I'll update the list again once you follow all the rules.


1. http://herlifemanual007.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
2. http://supersagaaaa.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
3. http://luahansikhilaf.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
4. http://jombercontest.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
5.
6.
7. http://loveneddy.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
8. http://nananimijiko.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
9. http://strawberrysgurls.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
10. http://kakaktiricinderella95.blogspot.ca/p/hello-from-canada.html

11. http://yanapinkblossom.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
12. http://hanaexotics.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
13. http://schajar.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
14. http://www.hanisamanina.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
15. http://loveyoucontest.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
16. http://ehhzafirah.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
17. http://jindrisska.blogspot.de/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
18. http://fatinlovecontest.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
19. http://adnan-daughter.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
20. http://budaksukavanilla.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

21. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
22. http://mininominomi.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
23. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
24. http://mylifemiqhaazmi.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
25. http://ahlammiera.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
26. http://ciksitionline.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
27. http://iniblogke.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
28. http://iniakulahain.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
29. http://mama3farhanah.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
30. http://akifimtiyaz3.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

31.
32. http://misschoco-berries.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
33. http://rim-yeanna.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
34. http://qileh.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
35. http://norshamimi.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
36. http://fiezah98.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
37. http://adna2029.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
38. http://eirna-nurasikin.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
39. http://ubibadok.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
40. http://bilaakutravel.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

41. http://fatanahkhirizan.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
42. http://colourfulliferainbow.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
43. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
44. http://izzeyda.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
45. http://pengemudamerahjambu.blogspot.ca/2014/12/ga-giveaway-hello-from-canada.html
46. http://muhammadshahril97.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
47. http://www.syuhadasalleh.my/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
48.
49. http://rainfallasleep.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
50. http://www.schanazri.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

51.
52. http://ummi2m2s.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
53. http://blogcikbelbel.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
54. http://aqilahsigadisnovel.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
55.
56. http://theonlygirl98.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canad.html
57. http://alynnrosella.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
58. http://amysigadisweird.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
59. http://coretancikfafa.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
60. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

61. http://tintanienaannisa.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
62. http://sitiaisyahjapanie.blogspot.ca/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
63. http://asdydimension.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
64. http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
65. http://irisjasmine.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
66. http://ilhamdatangdarihati.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
67. http://mizztina.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
68. http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
69. http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
70. http://noraataj.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

71. http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
72. http://prettyvrach.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
73. http://www.nooratikahramli.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
74. http://mamadarwiish.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
75. http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
76.
77. http://najihahawanbiru.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
78. http://alkisah-amy.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
79. http://kenny977.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
80. http://lifesofkajiwara.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

81. http://manislolipop47.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
82.
83. http://invisiblenote.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
84.
85. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
86. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
87. http://meetninaa.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
88.
89. http://acikidah.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
90. http://whenitshining.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

91. http://jungundberuehmt.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
92. http://asmafiqah.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
93. http://mysecretwillbeyoursecret.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
94. http://sahbanu-mulaan.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
95. http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
96. http://speedfreaktanthrum.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
97. http://www.dianarashid.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
98. http://narumihuda.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
99. http://pencaricahayakeimanan.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
100. http://jnjikita.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

101.
102.
103.
104. http://superpapaya.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
105. http://ana-mizu.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
106. http://cikmanissweet.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
107. http://sayazarulfarhana.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
108. http://greenfarra.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
109. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
110. http://honeysour00.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

111. http://ourmemoria.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
112. http://sevenofjuneth.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
113.
114. http://hzinnirah.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada-info-kanada.html
115.
116.
117. http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
118. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
119. http://cowament.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
120. http://fafakyraa.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

121. http://iamaproudmama.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html

Thursday, December 11, 2014

Selepas 30 Jam

Alhamdulillah, I have safely arrived in Malaysia around 5pm yesterday. I am going to spend 3 weeks of happiness with my family, insya Allah :)

My parents and I
With my lovely parents :')

Kepada para peserta [Giveaway] Hello from Canada yang saya belum update namanya atau pun recheck balik penyertaannya, nanti saya update, insya Allah. I just need more time to settle down.

Thursday, December 04, 2014

Cinta Musim Panas

Cinta musim panas ataupun summer love.

Dulu, saya selalu tertanya-tanya kenapa mat salleh selalu buat lagu cinta atau drama cinta yang berkaitan dengan musim panas. Apa yang istimewanya dengan musim panas ni? Kenapa selalunya (tak semua ya) orang yang ada cinta musim panas ni selalu tak kekal lama? Banyak lagi soalan lain yang selalu berlegar dalam kepala saya.

Fyi, curiosity saya memang selalu tentang benda-benda shallow macam ni atau benda-benda yang orang lain rasa childish dan entah apa-apa entah. Benda-benda serious kadang-kadang je saya teringin nak tahu.

Rupa-rupanya cinta musim panas tak kekal lama sebab summer tu musim pertemuan dan perpisahan. It happens sebab selalunya masa summer, students or anyone yang ada free time during summer akan travel outside of their comfort zones or sometimes their countries untuk pergi travel takpun untuk summer job. They (we) have 4 months to kill, oh!

#summerlove
#summerlove

You meet tons of new people from all over the world at the beginning of summer and then you sadly have to say good bye to them at the end of summer. It's usually impossible to reunite again unless you live close to each other, you go to same school, or you have money to travel across the world to meet your friends.

Perenggan atas tu untuk kawan sahaja. Now, let's imagine the same situation happens between you and your-summer-fling. Let's say you want to have a serious relationship with your summer fling. You want us to happen but you don't think you have means to make your relationship works. Or, perhaps you are not ready to be in a long distance relationship because long distance relationship sucks! Then you decided it is best for you to let it remains as your summer love.

Sedihnya bila fikir. How I wish summer love can turn into the love of someone life for people who are serious about it. How I wish it can be easier and hopefully, forever. Jia you! to people who found their so-called-true-love in summer and try hard to make relationship works despite endless challenges. I'm rooting for you guys! :)
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...