Doodles of Life: November 2014

Friday, November 28, 2014

Maid of The Mist vs. Hornblower

Maid of The Mist vs. Hornblower
Maid of The Mist vs. Hornblower
Niagara Falls

Rasa macam nak reblog balik entri pasal Niagara Falls. Tapi, bukan sekarang la. Lepas finals nanti. Tak pun masa gap antara paper kedua dan paper terakhir. Yay or nay?

Wednesday, November 26, 2014

A Small Gesture of Gratitude

I received a chocolate candy as a small gesture of gratitude from one of the sweetest person that I have ever met in my university life. Thank you to Little B and his mum for the chocolate candy. The unexpected gesture made me feel loved :)

Snowman Candy
Do you wanna build a snowman?
Nope, I don't! Hehe :p

Monday, November 24, 2014

Sebab Rindu!

Of Three Girls and Old Man Mountain
Of Three Girls and Old Man Mountain (Roche Bonhomme)
Jasper, Alberta, Canada.
Summer 2014.

Saturday, November 22, 2014

Dream Trip to Macau

Macau. Macau. Macau

Tahun ni dah banyak kali dengar dan baca pasal Macau. Dalam kelas Tourism, dekat travel blogs, dekat timeline Twitter dan newsfeed Facebook. Bila saya dapat email dari Nuffnang Malaysia yang Macau Government Tourist Office (MGTO) akan menaja 3 orang bloggers yang bertuah untuk all-expense paid trip to Macau, melonjak-lonjak kegembiraan hati saya. *All-expenses paid trip to Macau!* It is one of my dreams to go for all-expenses paid trip and what makes it better is Macau is actually listed in my travel wish list.

Kenapa Farah sibuk-sibuk nak ke Macau?

Macau Tower (and bungee jumping!)

Macau Tower
Credit: Here
Macau Tower

Did I mention that Macau is listed in my travel wish list? Oh yes, I did! Macau masuk dalam wish list saya sebab saya teringin nak buat bungee jumping dekat Macau Tower. Semuanya sebab saya tengok video bungee jumping cikgu saya. Oh my~ It was spectacular. The night view, the jump, everything. I can feel the adrenaline rush just by watching his videos. Bila tengok Running Man, lagilah membuak-buak perasaan nak pergi tu. Oh yea, bungee jumping di Macau Tower ni adalah the highest commercial bungee jump in the world! Kiranya kalau saya dapat bungee jumping dekat sini, saya cipta rekod untuk diri saya la.

UNESCO World Heritage Site

The Ruins of St. Paul's
Credit: Here
Ruins of St. Paul's

After living at one of the finest UNESCO World Heritage Site, I've become a sucker for anything that related to UNESCO World Heritage Site. And what a great coincidence! Macau pun ada UNESCO World Heritage Site yang lebih dikenali sebagai Historic Centre of Macau. Saya memang teringin nak melawat semua tempat yang tersenarai dalam Historic Centre of Macau terutamanya Ruins of St. Paul's dan Senado Square. Teringin nak tengok peninggalan sejarah, bukti-bukti pertembungan dua budaya, dan architectures yang saya rasa menarik. Kalau nak tahu sejarah tempat-tempat ni, tunggu saya dapat pergi dululah. Baru saya boleh share dengan yakinnya.

Senado Square

Credit: Here
Senado Square

Portuguese Egg Tarts

I read few articles yang mengatakan the Macau's most famous food is Portuguese Egg Tarts. Sebagai seorang pencinta makanan, memang haruslah saya mencuba the most famous food ni. Saya teringin nak tahu apa yang membuatkan Portuguese Egg Tarts ni terkenal dan apa yang membezakan Portuguese Egg Tarts ni dengan Egg Tarts yang lain. Selain tu, saya memang teringin nak cuba sebab saya memang kipas-susah-mati egg tarts.

Portuguese Egg Tarts
Credit: Here
Macau's Portuguese Egg Tarts

Cukup sudah dengan alasan kenapa Farah sibuk-sibuk nak ke Macau. Sekarang ni, kenapa Nuffnang Malaysia dan Macau Government Tourism Office (MGTO) kena pilih seorang Farah untuk trip ini?

Sebab pertama
Macau memang tersenarai dalam travel wish list saya and I am really eager to go to Macau! It would be great if I can cross Macau from my travel wish list with this opportunity. It's going to be a memorable and special trip. Cuba bayangkan. Dahlah dapat pergi tempat yang tersenarai dalam travel wish list. Pergi free pula tu!

Sebab kedua
Saya memang sudah bersedia jiwa dan raga untuk kongsi tips dan pengalaman saya dekat social network sites dan blog. Lagipun, blog ni dah lama takde entri pasal travel. Kot-kot dapat ke Macau, bolehlah share serba sedikit ilmu yang saya dapat.

Sebab ketiga
Professor Destination Management and Marketing (amboi siap nama penuh kelas lagi!) saya cakap saya kena banyakkan travel. Professor saya kata mana ada pelajar Tourism yang consider diri dia sebagai tourist untuk 7 hari sahaja dalam setahun. Sayalah yang pertama. Professor saya juga cakap saya kena travel selalu dan perhatikan macam mana sesebuah negara tu market kan tourism destinations mereka dan fikirkan apa lagi yang mereka boleh buat untuk market kan destinations mereka. Saya sebagai seorang pelajar haruslah menyahut cabaran professor saya. 

The conclusion is menyahut cabaran professor = banyakkan travel = travel to Macau as my first step

Sebab tambahan
I'll be in Malaysia some time during the travel period. So, it would be great if I get a chance to explore another Asian countries while I am in Malaysia. Bila dah balik Canada,  susah sikit nak explore the rest of Asian countries. Kena tunggu bertahun baru boleh.

Thank you Nuffnang Malaysia and Macau Government Tourist Office (MGTO) for this great opportunity! Hope I'll be chosen as one of the lucky bloggers :)

p/s: You can click on any of Macau Government Tourist Office (MGTO) words for more information about Macau and what it has to offer for visitors.

Thursday, November 20, 2014

Winter Wish List

Guelph has been snowing on and off since past few days and I don't think I can take it anymore. It is too cold for my body to handle. I feel like dying every time I step out from my house to go to school. The snow. The wind chill. Everything. I'm not kidding! I cannot imagine how cold it would be when the real winter comes. Just so you know, the astronomical winter for northern hemisphere will begin on December 21, 2014. That's a month away.

Allahu. Moga Allah pinjam kekuatan untuk diri ini.

The extreme cold has made me wish for a new winter coat. I seriously want one of thes coats below as I believe they will keep me warm (with Allah's permission, of course). They are designed to withstand the extreme weather, -30°C which is the average temperature for winter in Canada. I wore my friend's once. Oh my god. It's so comfortable and warm. But but but, I think it's kind of impossible for me to buy it. It's so expensive I feel like crying.

 Dawson Parka, Canada Goose
Canada Goose
Dawson Parka
 CAD 795.00 (tax not included)

Trillium Parka
Canada Goose
Trillium Parka
CAD 695.00 (tax not included)

Canada Goose, why you must be freaking expensive?! Sobs. Sobs. Sobs. Let's hope you'll be on sale during Boxing Day, okay? And, let's hope someone will buy you on my behalf if I am not around during Boxing Day.

Monday, November 17, 2014

Winter Wonderland

Winter Wonderland, Guelph, Canada
Alumni Walk
November 17, 2014
1:30PM

Sunday, November 16, 2014

Winter Diwali Get Together

I went to my seniors' house yesterday for Winter Diwali Get Together. Just so you know, sekarang ni belum winter tapi snow dah turun dan diwali dah lepas lama dah. Basically, makan-makan event sahaja macam yang kami biasa buat dekat sini. Alasan untuk makan dan lepak sama-sama.

I got to eat basmati rice which I dearly missed, tandoori chicken yang amazingly delicious and dosa/tosai yang tak-cukup-makan-satu-je-tapi-terpaksa-makan-satu-sebab-dah-habis. Selain daripada dapat makan makanan yang sedap-sedap, kami tengok cerita Hindustan separuh jalan sebab tiba-tiba je ramai pula yang nak menari lagu Hindustan.

Winter Diwali Get Together


I'm glad I decided to go in spite of my never ending assignments! Less than 3 weeks before finals, and I still have three big assignments in progress and one midterm to go. Pergi event ni pun konon-konon untuk unwind after feeling hopelessly stupid for not getting my cash budget right after umpteenth attempts!

Thank you to the great hosts for the delicious meals and thank you to attendees for making my day better with the smiles and laughs.

Tuesday, November 11, 2014

Unexpected Parcel

So, I received an unexpected parcel yesterday. It is unexpected because I've stopped shoppling online for awhile. Guess what's in the parcel?

500pcs of business card for this blog!

Business card for blog
Business card for Doodles of Life

I think I know who sent this to me because not many people actually know my full name, Facebook, Instagram, Twitter, and this new blog! Let alone, my Canadian address.

Thank you to the sender. I truly appreciate your gesture but I have no idea where and when should I use this business card. Saya tak bercadang nak blogging secara serious. Dan, saya tak terfikir yang saya akan dapat peluang nak pergi networking events ke apa ke. Jadi, saya simpan jelah business card tu dalam almari saya, okay?

Terharu pula bila ada orang buatkan business card untuk blog yang tak seberapa ni. Terima kasih sekali lagi. Bila dapat business card ni, tiba-tiba saya teringat yang saya takde professional business card. Akan usahakan untuk tempah dengan sekolah sebelum deadline.

Friday, November 07, 2014

Love From Osaka

Received another heartfelt letter from Sandy. I think she sent it from Osaka, Japan based on the stamp. I am glad she went to her family Japan trip. The Japan trip is most probably her last family trip before she heading to Europe for her gap year. *How I wish I can spend a year in Europe just like her!* 

Letter from Osaka, Japan
From Osaka with love

Thank you Sandy for the lovely letter. Hope you're enjoying your life in Prague :)

Tuesday, November 04, 2014

Kembali ke Jasper ke kita?

Kembali ke Jasper ke kita?

Merujuk kepada post Antara Whistler, Banff, Lake Louise, dan Jasper, saya telah membuat keputusan untuk memilih Jasper dan mengucapkan selamat tinggal kepada pilihan pertama saya iaitu Lake Louise.

Semuanya sebab saya dah email HR Lake Louise dan mereka cakap position yang saya nak cuba tu tidak ditawarkan di Lake Louise. Position yang paling hampir ialah housekeeping service agent. Kiranya macam room attendant la. Saya dah kerja room attendant last summer, jadi kalau boleh kali ni cuba benda lain pula.

Akan bertemu kembalikah kita, Jasper?

Walaupun berat hati nak ucap selamat tinggal dekat Lake Louise sebab Lake Louise tu cantik, gaji tinggi lagi (Jasper punya gaji paling rendah antara 4 tempat tu), tapi, saya terima sahajalah sebab saya memang nak cuba benda baru. Sekarang ni, kita tunggu sahaja panggilan interview. Moga-moga ada rezeki, insya Allah :)

Saturday, November 01, 2014

Life Is Like A Wheel

Dear Farah,

Life is like a wheel. It goes around and around. Sometimes you are up, sometimes you are down, and more often than not, you are somewhere in the middle.

SkyWheel, Clifton Hills, Niagara Falls
SkyWheel, Clifton Hill

Maybe today is not your day but who knows what tomorrow will bring. So, keep your head high, keep your chin up and most importantly, keep smiling. Life is too short to be living it in despair.
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...