Winter Wish List | Doodles of Life

Thursday, November 20, 2014

Winter Wish List

Guelph has been snowing on and off since past few days and I don't think I can take it anymore. It is too cold for my body to handle. I feel like dying every time I step out from my house to go to school. The snow. The wind chill. Everything. I'm not kidding! I cannot imagine how cold it would be when the real winter comes. Just so you know, the astronomical winter for northern hemisphere will begin on December 21, 2014. That's a month away.

Allahu. Moga Allah pinjam kekuatan untuk diri ini.

The extreme cold has made me wish for a new winter coat. I seriously want one of thes coats below as I believe they will keep me warm (with Allah's permission, of course). They are designed to withstand the extreme weather, -30°C which is the average temperature for winter in Canada. I wore my friend's once. Oh my god. It's so comfortable and warm. But but but, I think it's kind of impossible for me to buy it. It's so expensive I feel like crying.

 Dawson Parka, Canada Goose
Canada Goose
Dawson Parka
 CAD 795.00 (tax not included)

Trillium Parka
Canada Goose
Trillium Parka
CAD 695.00 (tax not included)

Canada Goose, why you must be freaking expensive?! Sobs. Sobs. Sobs. Let's hope you'll be on sale during Boxing Day, okay? And, let's hope someone will buy you on my behalf if I am not around during Boxing Day.

40 comments:

  1. hell yeah! the negative temperature in Korea also cannot be stand... -_-

    I love Malaysia weather though...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I don't know how cold it is in Korea but I guess not as cold as in Canada.

      Agreed, kak Sally! I love Malaysian weather when it's not so hot.

      Delete
    2. it was -8 and yes, its not as cold as Canada..huhu

      Delete
    3. -8? Kira sejuk la tu! Dekat sini, kalau cuaca dia tengah bipolar macam sekarang, temperature dia dekat-dekat dengan -8 juga la. -30 tu kalau bila winter betul betul dah start.

      Delete
  2. 4 degree pun ketar. Minus tak tau camne

    ReplyDelete
  3. pehh sejuknya gituu..
    semoga tabah ye farah :)

    ReplyDelete
  4. hohoho dah snow dah sane....sini fefeeling autumn lagi...kadang2 je dia bantai sejuk....heheheheh mahal bebenor winter mantel ni farah, dah lah tak termasuk tax....tax korang berapa plak? hehehhehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya kak Aisya! Kat sini autumn rasa macam sekejap sangat. 2-3 minggu je. Lepas tu, dah start sejuk dah >.<

      Mahal sebab quality dia bagus kak Aisya. Ada je yang lagi murah tapi saya aim yang ni. *bukan-orang-kaya-tapi-selera-macam-orang-kaya*

      Tax kat sini 13%. Mahal gila baq hang.

      Delete
  5. akak kat sini guna mantel dari wool je...sini xsejuk sgt, oklah jacket akak tahan... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat sini kalau pakai wool tak tahu la boleh tahan ke tak. Jacket saya buat masa ni boleh tahan tapi kena pakai berlapis la. Sebelum pakai winter jacket, kena pakai hoodie/sweater dulu.

      Delete
  6. Boxing Day tunggu sebulan lagi lah.. kekeke XDD

    duk dekat Malaysia panas.. duk dekat luar negara kejap sejuk kejap panas... kesian plak TT^TT

    hopefully harga turun aamiin.. :D

    both dawson dgn trilium looks beautiful though :D

    tgok vid nih (North Face punya adv) : https://www.youtube.com/watch?v=7_NV_Li6mUU (kalau benda cemni ada dekat sana, boleh Farah dapat free) XDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin. Amin. Amin. Masa first year tu ada jumpa masa Boxing Day, CAD 100 je. So cheap compare to the original price.

      Watched that before! Memang harap sangat dekat sini ada benda macam tu. North Face pun bagus juga. Tapi, sama macam Canada Goose. Mahal sampai rasa nak nangis.

      Delete
    2. aamiin ^__^ ahaha, time tuh tak beli lagi kan? XD hopefully time nih ada rezeki murah dapatlah farah pakai nanti :D

      ahahahaha.. selalu yang cantik, selesa, popular mmg mahal Farah XDD kesian lak.. since Misaki tak merasa mcm Farah, tatau nak buat apa sbb tak perlu pun baju2 cemtu kat sini :3

      selalu2 pergi time promotion, and doa banyak2.. ^__^

      pst:/ dulu masa ada cabutan bertuah, pernah sekali Misaki naks angat dapat cabutan bertuah.. so Misaki pun sebut nama Allah Ar-Razak (Mama Pemberi Rezeki) banyak kali dalam hati.. tak sangka dapat.. XD cuba try :3 manalah tau.. insyaAllah..

      Delete
    3. Dulu tak beli sebab rasa CAD 100 tu mahal sangat. Tapi, bila dah duduk lama dekat sini, baru tahu CAD 100 tu kira murah untuk winter coat. Especially kalau Canada Goose.

      Thanks for the tips!

      Delete
    4. iye ke.. patutlah.. takpe.. yg murah kita kena amek XD ahahaha..
      mesti selesa kalau pakai.. wahhhh...

      your most welcomes ^__^

      Delete
    5. Betul tu. Yang murah kita kena ambil. hiks.

      Delete
  7. memang sejuk betul..
    jaga diri elok2 Farah :)

    ReplyDelete
  8. sis sukA YG WARNA PINK TU TAPI mahal!!!...tempat sejuk camtu perlu minum byk air nanti kulit kering dan bersisik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun suka yang warna pink tu kak. Betul-betul. Setuju sangat. Kena selalu minum air. Tapi, lepas tu kena tahan sikit la asyik ulang-alik pergi toilet.

      Delete
  9. kenapa kita rasa kita pun nak satu ni?? padahal tak perlu pun.. hahaha
    rasa macam nak pakai bawak tidor.. ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baju ni kalau bawa tidur mesti best sebab dia sangat warm :D

      Delete
  10. Lesson bila duduk negara orang ni, bila bab beli comforter atau winter jacket alang-alang beli mahal terus, sebab akan tahan berpuluh tahun kalo pandai jaga. Macam am time junior first year dulu ikut cakap orang, beli benda murah - last-last lepas 2 tahun kene beli baru :(

    Tapi...hahaha kalo jaket sampai 2000 ringgit lebih terbeliak jugak mata kalo nak beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu! Setuju sangat. Spend banyak sikit untuk benda-benda staples adalah sangat digalakkan.

      And as you said, kalau dah cecah MYR 2000 tu, memang kena fikir banyak kali la kalau nak beli. Sebab tu, sekarang hanya mampu tengok sahaja. Tak mampu nak beli.

      Delete
  11. Cantik pulak tgk coat tu..hehe. teringin jgk nk, tp xde kpntingan pon kt msia nie..hoho
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau pakai coat ni dekat Malaysia, mahu mengalir macam air terjun peluhnya tu.

      Delete
  12. cantiknya coat pink tuuuu. yang dok kat malaysia ni punya la teringin nak pi tempat sejuk. padahal suhu aircond pun kadang2 tak tahan. tambah la kat canada sana tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kat Malaysia memang teringin nak ke tempat sejuk sebab Malaysia tu kan panas. Dekat sini, suhu aircond tu sangat heaven~

      Delete
  13. matawang sana dipanggil CAD ye? 1 CAD = berapa RM? hehe. teringin nak tahu.

    moga dipermudahkan menghadapi kesejukan. semuanya Allah yang izinkan. In Sha Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CAD tu acronym dia. Currency dia nama Canadian Dollars. Kalau nak senang convert 1 CAD = MYR 3.

      Terima kasih. Moga-moga Allah beri kekuatan.

      Delete
  14. akak ni kalau lah kaya and dh ada duit lebih sikit, nak je akak transfer duit suruh farah beli coat tu. sejuk sangat tu. pakai baju lapis2 banyak2 taww biar nampak mcm baymax! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak larat nak pakai baju lapis banyak-banyak. Berat. Hahahahaha. Macam Baymax pun boleh.

      Delete
  15. i want winter..!! ini kata kata orang yang x pernah encounter snow okay. so far winter trip tak ada snow. p tempat kering aje hahaha.. the pink one looks gojes. but i prefer colour yang senang nak match dengan baju lain..

    btw Farah.. winter coat akak beli kat bundle aje. way better than winter coat kawan kawan yang lenjan duit memahal beli :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dekat sini tak payah nak match match sangat. Selalu pakaian saya macam traffic light sahaja. Tak kisah pun orang pandang macam mana. Hahaha.

      Saya tak pernah jumpa winter coat dekat bundle. Lagipun, memang teringin sangat dengan yang ni. Selesa sangat. Sesuai dengan suhu sejuk dekat Canada ni.

      Delete
  16. Aiyayaiiii sejuk nyaaaaaa :(((
    harga pun sejuk ke mata tengok ekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga tu bukan sejuk dah mata. Terus beku sebab mahal sangat >.<

      Delete
  17. stylo betul kot tu! oh my, nak juga! tapi kat malaysia, memang bekurun la nak beli. hahahaha. tahun bila lah nak sejuknya ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha. Kalau nak sejuk, boleh duduk berkampung dekat KLIA. KLIA kan sejuk gila :D

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...