Winter Diwali Get Together | Doodles of Life

Sunday, November 16, 2014

Winter Diwali Get Together

I went to my seniors' house yesterday for Winter Diwali Get Together. Just so you know, sekarang ni belum winter tapi snow dah turun dan diwali dah lepas lama dah. Basically, makan-makan event sahaja macam yang kami biasa buat dekat sini. Alasan untuk makan dan lepak sama-sama.

I got to eat basmati rice which I dearly missed, tandoori chicken yang amazingly delicious and dosa/tosai yang tak-cukup-makan-satu-je-tapi-terpaksa-makan-satu-sebab-dah-habis. Selain daripada dapat makan makanan yang sedap-sedap, kami tengok cerita Hindustan separuh jalan sebab tiba-tiba je ramai pula yang nak menari lagu Hindustan.

Winter Diwali Get Together


I'm glad I decided to go in spite of my never ending assignments! Less than 3 weeks before finals, and I still have three big assignments in progress and one midterm to go. Pergi event ni pun konon-konon untuk unwind after feeling hopelessly stupid for not getting my cash budget right after umpteenth attempts!

Thank you to the great hosts for the delicious meals and thank you to attendees for making my day better with the smiles and laughs.

33 comments:

  1. Replies
    1. Betul. kami masing-masing sibuk.

      Delete
  2. bestnya berkumpul ramai2 mcm nie. .sy nmpak kak farah :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok lagi-lagi bila tengah stress macam sekarang ni :)

      Delete
  3. wah bestnyaa :)
    nadyya takpena lagik makan tosai. pecaye tak? heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Percaya! Saya pun baru kali kedua makan tosai.

      Delete
    2. taktahu rasa tosai cmne. teringin jugak nak makan. wuu

      Delete
    3. Tak tahu nak terangkan macam mana. Cuba rasa sendiri dekat kedai mamak ke atau buat sendiri. hehe

      Delete
  4. Salam wbt Farah!
    Sorry lama tak blogging dan blogwalking. Tapi nasib baik farah comment kat blog hajar, sebab guess what, baru sedar farah change url blog. So, kena ubah kat blog list, kalau tak, nanti miss new update.

    Btw, bestkan sambut any event perayaan di luar. Feel so connected with each other. Cuma, indian kat lokaliti Nizhny tinggal sikit. Jadinya, tak buat event besar sangat pun.

    Love to hear from you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Seronok sangat. We don't really think about the difference. Dekat sini pun tak ramai Indian.

      Delete
  5. semua nie student Msia ker Farah? wlpun di perantauan, tak kira bangsa, still need each others kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak. Ada students dari China. Betul tu kak Fiza, setuju sangat :)

      Delete
  6. im going to have my heartbreak la lepas ni Farah share gambar winter. ooooemgi nak winter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Janganlah macam tu kak. Saya tak berapa nak dengan winter. hehe

      Delete
    2. hahaha but please share the pics walaupun sayu hatiku di malaysia ni. nak tengok white winterwonderland ^^

      Delete
    3. Insya Allah akan cuba share :)

      Delete
  7. bestnya get together gini. masak ramai2. kenangann. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak masak pun. haha. Datang bawa juice dengan perut je. hehe

      Delete
  8. wuhuuuu.. best kumpul ngan kengkawan utk apa jenis event sekalipun.. mwahahaha XD
    ahaha.. exam dah nak dekat jangan main snow bebanyak... kekeke..
    good luck to all of you :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak main dengan snow pun. Sibuk sangat sekarang. Thanks!~

      Delete
    2. ahaha.. good-good.. :D
      your most welcome XD

      Delete
  9. oh my, kalau saya ada kat situ, kompem saya la orang yang menari sekali Hindustan tu. hahahahahaha.. seronoknya! alhamdulillah, dapat merasa nasi dengan ayam tandoori kan ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak mesti boleh clique habis dengan kawan-kawan saya dekat sini. Diaorang suka menari. Saya tak. Saya suka tengok sahaja. hehe

      Delete
  10. ada kekecewaan di situ.. a great escape gitu ye farah? hehehe.. tetiba rasa nak layan hindustan gak ni.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul betul. A great escape.

      Delete
  11. ahaakss...sis pun dh lama x layan lagu hindustan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun. Bila pergi sini, baru la mendengar lagu-lagu Hindustan ni.

      Delete
  12. amboi, bergelek sakan la ya?haha. puas la kan dapat jugak jumpak nasi kat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gelak la sebab ramai sangat orang kelakar :)

      Dekat sini, nasi tak jadi masalah. Banyak je nasi. Lauk tu yang sangat berharga.

      Delete
  13. sekali sekala luang masa untuk release tension :)

    ReplyDelete
  14. Baru dua kali mkn tosai????
    Hik hik qila 4 kali lah. Lebih ciked ekeke.

    Hm nampak meriah comel je semua haih.
    Btw nape kak farah omey sangat.
    Mcm liyana jasmay pun ada gak hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, baru dua kali sahaja sebab jarang pergi mamak dekat Malaysia tu. hehehe.Memang meriah Qila. Ramai orang datang.

      Ya Allah, celah mana macam Liyana Jasmay pun tak tahu. Orang gemuk disamakan macam Liyana Jasmay. Mahu menangis Liyana Jasmay nanti.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...