Unexpected Parcel | Doodles of Life

Tuesday, November 11, 2014

Unexpected Parcel

So, I received an unexpected parcel yesterday. It is unexpected because I've stopped shoppling online for awhile. Guess what's in the parcel?

500pcs of business card for this blog!

Business card for blog
Business card for Doodles of Life

I think I know who sent this to me because not many people actually know my full name, Facebook, Instagram, Twitter, and this new blog! Let alone, my Canadian address.

Thank you to the sender. I truly appreciate your gesture but I have no idea where and when should I use this business card. Saya tak bercadang nak blogging secara serious. Dan, saya tak terfikir yang saya akan dapat peluang nak pergi networking events ke apa ke. Jadi, saya simpan jelah business card tu dalam almari saya, okay?

Terharu pula bila ada orang buatkan business card untuk blog yang tak seberapa ni. Terima kasih sekali lagi. Bila dapat business card ni, tiba-tiba saya teringat yang saya takde professional business card. Akan usahakan untuk tempah dengan sekolah sebelum deadline.

54 comments:

  1. Waahh lawonyyaa. macam best je. nak seketul.neheehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu akak balik Malaysia la baru boleh bagi. hehehe.

      Delete
  2. Replies
    1. Itulah. Sangat-sangat berterima kasih dekat orang yang hantar ni.

      Delete
  3. comel la Farah.. boleh distribute kt kwn2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan mana satu yang saya boleh distribute kan pun saya tak tahu, kak. Hihi.

      Delete
  4. omo omo.. u're so lucky. cantik sgt business card tu,

    rindu sgt2 kat blog akak wlaupun masih baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Ecah! Glad you're back! Betul-betul sangat lucky tapi rasa macam membazir duit sender je sebab tak tahu nak buat apa dengna kad yang banyak ni.

      Rindu dekat blog Ecah juga!

      Delete
  5. salam

    heyyy this is a good idea... I pun nak buat bisnis kad lah.. sebab sekarang ni takder bisnis kad... kalau bagi kosong orang kata macam along pulak... tengkiu for this idea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang ni, ramai je bloggers yang ada business card.

      Delete
  6. sapa la yang buatkan?simple dan cantik!! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan saya rasanya. Itulah. Simple je. Walaupun mungkin tak secantik dan seprofessional macam orang lain, saya suka :)

      Delete
  7. cantik woa kad tu Farah :D

    so nice.. :)

    takpe nanti guna bila dah ada bis :3

    kalau dah start biz ape-ape nanti, Misaki nak satu kad jugak eh :D hehe XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah ada business pun boleh bagi juga. Ada 500 pcs ni. Tak tahu nak buat apa dengan benda ni.

      Delete
    2. wohoa... :) boleh jugak.. bagi kat Misaki sekali eik? boleh tak? ^__^

      Delete
    3. Boleh! Boleh! Tunggu saya balik Malaysia dulu la ya? ^_^

      Delete
  8. wah.. comel nya bisnes card ni
    teringin gak nak buat. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun memang teringin nak buat business card tapi dah ada orang bagi kita terima jelah. hehehe.

      Delete
    2. wah bestnya siap ada org bg tuu :) kene simpan baik2 tuu.. bkn snang nak dapat kan ^^

      Delete
    3. Memang nak simpan dalam almari je. Bukannya boleh buat apa-apa pun dengan kad ni sekarang.

      Delete
  9. mak aihhh. cantikknyaaaa. adikkk, simpan elokk2. nnti kalau betul2 serius dlm blogging, boleh gunaaa. cantikk sgttt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak rasa akan serious dalam blogging pun >.<

      Delete
  10. eh eh.. siapa kasi tu farah.. lawonye... hehehe...

    ReplyDelete
  11. simpan saja Farah.. i mean bring them along with you. in canada maybe la but who knows nanti da balik malaysia u want to blog for serious. let me tell you one story..

    akak love cafe hopping and this one day i tot of nak try this one cafe in penang. tngh makan biasalah dok snap gambar bagai. then the worker approached me tanya 'r u a blogger..' then akak cem terdiam then angguk.. skali dia tanya.. ada bisnes kad..? hahaa sebab malu tak ada bisnes kak akak cakap la x bawak.. then dia mintak link.. fuyioo tak caya le tu. lepas da kasi link tak tahu la dia buat apa hahaha.. ingt dia nak kasi kek free ceyt.

    so bestnyaaa ada kad da hahaha
    nak buat gak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi, sebelum ni pun takde orang yang approach kalau saya sibuk ambil gambar dekat restaurants ke cafes ke. hihihihih.

      Insya Allah, saya simpan je la buat masa sekarang ni. Bila balik Malaysia nanti, baru poyo-poyo bawa pergi mana-mana je. hiks.

      Delete
    2. kat sana yang akak tahu konsep blogger berbayar. kita for fun.. kat sana for a living hihi.. simpan aje nanti balik.. 'this is my card'

      Delete
    3. Oh ya ke? Baru tahu. Memang simpan sahaja sampai balik Malaysia nanti.

      Delete
  12. kak farah. serious talk, lawa sgt hokayy ! admire bagi eh kak :P

    ReplyDelete
  13. wah, comellah kad tu. nak juga! XP

    alamak, lupa nak balas email.. busy minggu ni. adoi -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat apa dengan kad ni? hehe.

      Takpe, tak balas pun takpe. Saya pun busy juga minggu ni sebenarnya.

      Delete
  14. simple la kad tu. .menarik lak. .bagi satu meh2. . :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang nak simpan pun. Tak tahu nak buat apa.

      Delete
  15. Lawaaaa. Simple tapi disebabkan combinasi warna tu nampak smart habis la. Tak apa simpan je. Pasti suatu hari nanti akan ada gunanya. Boleh jugak jadi personal card. sebab dekat situ dah ada cara nak contact akak ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang insya Allah akan simpan je buat masa ni :)

      Delete
  16. Wah kak Farahhh.. Untunggg err.... Cantik ahhh. Alhamdulillah... Nak satuuu =P Hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je tapi tunggu akak balik Malaysia dulu la ya :)

      Delete
  17. awww... comelnyaaa.. simple but nice. bagi lah kat kita satu... nak simpan jugak... heheh (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah kalau aa peluang boleh bagi satu :)

      Delete
  18. wah...best nya kalau ada orang buatkan untuk saya juga. tahniah...simpan la dulu..bila perlu baru keluarkan dari almari..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Memang akan simpan sahaja dulu.

      Delete
  19. bestnya lahai org bagi secret parcel, sekali bisnes kad. hehe. hai farah :) lama tak borak.

    ReplyDelete
  20. wah..BESTNYA..kalau sis JM da melompat2 kat situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah menjerit-jerit ala-ala tak percaya bila saya buka parcel tu.

      Delete
  21. kawan tu pos dari malaysia ke canada? hehe. smart sebab kaler hitam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Post dari Canada sebab saya rasa dia tempah dengan syarikat Canada.

      Delete
  22. Aduh suumpah smart gila wiwiwiii
    Nak jugak pls hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu akak balik Malaysia dulu la ya ^_^

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...