Sebab Rindu! | Doodles of Life

Monday, November 24, 2014

Sebab Rindu!

Of Three Girls and Old Man Mountain
Of Three Girls and Old Man Mountain (Roche Bonhomme)
Jasper, Alberta, Canada.
Summer 2014.

52 comments:

  1. alahai. canteknya view kat sni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. View dekat sini memang cantik sangat. Rindu nak tempat ni :')

      Delete
    2. Lama sangat. Dah berapa bulan dah. Tempat ni jauh sangat dari tempat yang saya tinggal sekarang. 1 hour ride + 6 hours flight + 2 hours ride baru boleh sampai. Ni tempat saya kerja masa summer lepas.

      Delete
    3. fuhhh jauh jugak tuu.. mcm dr sini nak pegi Melaka.. huuu
      owh mcm tuu. akan datang keje tempat lain ye? :)

      Delete
    4. Tak tahu lagi. Mungkin akan balik ke sini balik. Tengok jelah macam mana nanti.

      Delete
  2. cantiknye pemandangan... dlm gambar pun dah cantik.. untung dpt menikmatinye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak. Kalau tengok dengan mata sendiri, lagi cantik. Memang kagum sangat dengan ciptaan Allah ni. Subhanallah.

      Delete
  3. subhanAllah. sangat cantik view dia. farah, bawak kite g sana boleh? masuk dalam beg. haha.

    ps: sory lama x singgah. and mekaseh rajin dtg blog kite :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe. Takpe. Semua orang pun busy ^_^

      View kat sini memang cantik sangat. Dulu-dulu masa pertama kali datang, rasa speechless.

      Delete
  4. subhanaAllah :) nice and beautiful laa dear :*

    ReplyDelete
  5. hanya Allah sahaja yang tahu betapa cemburunya saya dengan anda dapat menkmati view secara live....Allah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin kali ni rezeki saya. Rezeki awak mungkin pada masa yang mendatang.

      Delete
  6. cantik gambar! pemandangan pun. kalau cikfafa la,rela ja spend time berjam2 kat situ. merenung tasik tu ja.haha ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami memang spend berjam-jam dekat sini. Rasanya dalam 3-4 jam juga. Maghrib baru balik.

      Delete
  7. cantiknya gambar. menangis akak tngok kat sini. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jasper is really beautiful kak Scha :)

      Delete
    2. farah lagi berapa lama kat sana? jasper ni terletak kt negara mana? haha

      Delete
    3. Berapa lama dekat mana? Dekat Canada ke? Insya Allah ada setahun setengah lagi, Jasper ni dekat Canada juga, tapi jauh daripada tempat saya belajar. Canada ni kan besar sangat.

      Delete
    4. Canada ek? Baru akak tahu. Malas nak google. haha

      Delete
    5. Takpe kak. Saya pun kalau tak sampai sini, tak tahu pun tempat ni dekat Canada.

      Delete
  8. Maha Suci Allah T_T Cantik gilaaa.................................. Nak pegi sana gak T_T Untung akak dapat gi sana T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. This place is truly beautiful. Sampai sekarang asyik teringat :)

      Delete
  9. cantinya permandangan kat kanada...

    btw done follow u dear... follow mine too :) - Noob

    ReplyDelete
    Replies
    1. This part of Canada memang cantik. Tempat yang saya tinggal tak secantik ni.

      Delete
  10. Subhanallah , cantik sangat pemandangan dia :) ni , kalau duduk berjam-2 pon tak boring

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul-betul. Kami berpiknik berjam-jam dekat sini.

      Delete
  11. Subhanallah, cantik pemandangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indeed. Allah is the greatest kan :)

      Delete
  12. semua gambar dalam blogpost kak farah buat saya gigit jari.. cntik sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempat tu yang cantik. Sebab tu gambar boleh cantik. Kalau tak, biasa sahaja gambarnya,

      Delete
  13. pergh.. Subhanallah.. cantik gile view.. and that's bench sangatlah cantik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. View situ memang cantik. Sebelum kami duduk kat situ, ada couple duduk dekat bench tu sambil melukis dan menulis poskad, Comel je tengok diaorang.

      Delete
  14. i've seen this pic in your previous entry. hehehe. Cantik sangat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Uploaded sekali lagi sebab suka sangat dengan gambar ni ^_^

      Delete
  15. subhanallah cantiknya.
    reflection tu.. cantik..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya memang suka reflection tu kak :)

      Delete
  16. seriously...
    Mcm dlm cerita mat salleh dah tu wiwiwiwii.
    Sumpah cantik hehe
    Thanks kak farah u make me grateful and wwow. Subhanallah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam cerita mat salleh yang mana satu tu Qila? hehe.

      Memang dekat sini, rasa diri kita kecil sangat sebab dapat tengok kuasa Allah yang maha besar tu.

      Delete
  17. cantiknya view..subhanallah..nk jugak jejak kaki kat sana TAPI....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faham kak. Bukan senang nak datang Canada ni. Tiket paling murah pun dalam MYR 3600. Belum lagi kira hotel, makan, transport lain semua.

      Delete
  18. Replies
    1. Memang. Cantik sangat pemandangan ni. Sampai sekarang terpahat dalam hati ^_^

      Delete
  19. bukan ni area tempat farah keja masa last summer ke...? mesti rindu gila kat sini kan...Jasper eh? ke salah...

    *larikkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak sally! 10 points untuk kak Sally :)

      Delete
  20. hehehe., sweet sangat gambar tu!!! nak buat dengan kawan2 gak la. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat la, lepas tu upload dekat blog. Hehe ^_^

      Delete
  21. subhanallah! memang lawa sangat.. teringin sangat nak pergi T-T

    ReplyDelete
  22. MasYallah cantik nya ciptaan Tuhan..

    ReplyDelete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...