Warna-Warni Musim Luruh | Doodles of Life

Thursday, October 16, 2014

Warna-Warni Musim Luruh

Hi! Hi!

I'm back with my old habit; uploading random pictures taken by me. Macam biasa, Johnston Hall ni gambar wajib ambil setiap musim sejak saya sampai sini. Kalau awak baca blog saya dulu-dulu, atau awak follow Instagram saya, bangunan ni memang tak asing lagi.

Colours of Fall. Johnston Hall, University of Guelph, Guelph, Canada height=
Colourful Johnston Hall

Kebetulan ada matahari sekejap masa ni, sebab tu saya tangkap gambar. Kalau tak, tak tahu bila dapat peluang. Guelph has been raining all day long lately. Moga Guelph akan ada cuaca cantik in these next few days. Amin.

50 comments:

  1. awesome as always! hehehe...ni kalau kak sally kawen...suruh Farah je jd photographer :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Edit je lebih kak Sally. Saya tak pro pun.

      Delete
    2. err...photographer lain pun mmg edit jugak..kekeke...so, okay jela :P

      Delete
    3. Tapi, diaorang punya RAW picture cantik. Tak macam saya punya pun. hiks

      Delete
  2. subhanallah cantiknya..
    ohsem ohsem ohsem :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Johnston Hall ni memang cantik sangat kalau dia tengah warna-warni macam ni. Sebab tu, gigih turn on phone ambil gambar ni.

      Delete
  3. wah bestnyaaaaa... teringin gak nak merasa musim luruh. kalau ada rezeki, adalah. in shaa ALLAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, and salam perkenalan :)

      Delete
    2. Insya Allah, ada rezekinya nanti. Salam perkenalan! :)

      Delete
  4. wahhhh kak, ape name insta akak? nak followw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zakira bagi username dekat akak. Nanti akak follow, lepas tu, Zakira follow la akak balik, okay? :)

      Delete
  5. lol I thought gambar guna DSRL! >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! Jarang bawa DSLR pergi sekolah. Beg sekolah dah cukup berat dah >.<

      Delete
  6. Replies
    1. Bangunan ni, bangunan paling cantik dekat sekolah saya, kak Aisya :)

      Delete
  7. Cantikknyyaaa sekolah farahhhh. wowowowowow

    Jaga diri kat sana Farahhhhh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangunan ni je yang cantik. Bangunan lain macam sekolah lain juga :)

      Thank you kak Scha ^^

      Delete
    2. memang cantik. mcm hogwarts. haha

      Delete
    3. Sekolah saya ni memang macam Hogwarts sikit. hihi

      Delete
  8. wow.. cantiknya.. tetiba teringat hogwart.. hehehe..

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Ini bangunan paling cantik dekat sekolah saya.

      Delete
  10. canada ? ur studying in canada ? wow bestnya.. berapa tahunla kena mnabung ni kalau nak smpai sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, I'm studying in Canada :)

      Kalau bukan rezeki yang Allah bagi ni, saya pun tak tahu sama ada saya berpeluang nak datang sini ^^

      Delete
    2. iye alhamdulillah untuk itu :D tak semua orang dapat jejak kaki ke sana. ada orang dah dapat peluang tapi Allah uji macam lain pula. tak apa.. study hard and keep posting entry entry best kasi kami jeles hahaha..

      Delete
    3. Betul-betul. Insya Allah akan update selalu. Thank you :)

      Delete
  11. Salam Farah. Oh my. This is so beautiful! Sory, hajar lama sangat tak update belog. Tak sempat nak baca most of my friends' story. Busy with something, here and there, still adapting. Hope everything is well there :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm, Hajar! At last! Thank you for dropping by. Hope all is well for you too. Saya pun dah nak start busy dah >.<

      Delete
  12. musim hujan sekarang nie..kt mana2 pun hujan kan.. mmg cantik.. tenang dan damai je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat sini kalau musim luruh memang selalu hujan.

      Delete
  13. Replies
    1. Memang cantik. Tengok dengan mata sendiri pun tak puas.

      Delete
  14. whoaaa camtiknyaaa. would love to go to this kind of place one day. ermm bila lahh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah, you'll get a chance :)

      Delete
  15. Bestnya,,, teringin nak pergi! :)

    ReplyDelete
  16. arhhh... cantiknye :'(

    teringin nak pergi situ...

    kalaulah kita punya bagina cool macam ni.. opps ahaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangunan ni je yang cantik dekat sekolah saya. Bangunan lain macam biasa sahaja

      Delete
  17. sis suka sgt lihat view tie autumn...daun2 berwarna warni

    ReplyDelete
  18. subhanallah. cantikna dengan kalerful dia. tapi kalu kat kampung aku ghumah kampung memang banyak jugak rumah2 lama naik pokok manjat camni.... but boleh jadi tempat paling scary dalam dunia. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat sini pun sama. Pokok-pokok menjalar buatkan bangunan tu nampak macam haunted sikit.

      Delete
  19. canteknyaaaaaaaaaaaa sekola farah ke ni?
    ok2 nak follow IG farah la nt.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Ni salah satu residences sekolah saya. Boleh tinggalkan username kalau nak follow IG saya. Saya tak public kan IG saya.

      Delete
    2. bestnyaaa :)
      nadya_shaf.. pe nickname IG farah?

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...