New Start | Doodles of Life

Sunday, October 12, 2014

New Start

Assalamualaikum and hi!

Welcome to this new little space of mine. I had to make this new blog due to few unrepaired technical problems on my previous blog. I am devastated right now because I've been together with my previous blog for 5 years. In order to honour our memories together, I decided to use the same template, same header (with a little bit of modifications), same everything except the URL.

So, instead of http://ilovekinderbueno.blogspot.com, my blog is live at http://herlifemanual007.blogspot.com In case you're wondering, this is how you read my new URL, her-life-manual-007.

Having said that, I sadly have to say goodbye to my dearest previous blog and start blogging from the scratch again. I'll start to re-write all my travelogues or Canada-related entries, insya Allah. If you have any specific entries that you want me to re-publish, just drop me a comment or shoot me an email. I'll try to accomodate to your requests, insya Allah :)

Till then, please give my new blog a lot of love and Assalamualaikum!

39 comments:

  1. alahai.. kenapa pulak dah farah??? ala.. sedeynya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahulah Zizie. Banyak sangat masalah coding dekat blog lama tu. Sampai tak tahu nak betulkan macam mana. Sedih sangat :(

      Delete
    2. ooo.. kenapa tak reset balik aje?

      Delete
    3. Reset apa? Reset coding tu ke? Dah pernah cuba dah, tapi tak berjaya.

      Delete
    4. Memang. Sebab tu, redha je la dengan blog baru ni.

      Delete
  2. farah... sedihnya blog lama dah tak dapat tengok... its ok to start anew... fighting! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedih kak Aisya tapi terpaksa. Tapi, saya akan buka blog tu sampai 25 hb ni sebab saya nak habiskan blog challenge saya tu.

      Delete
  3. Alalalala..farah asal buat baru, kenapa tak tukar url jer.. ermm.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab banyak sangat masalah dengan blog lama tu. Tak tahu dah nak repair macam mana. Rasanya macam lebih baik je buat blog baru. Itu yang buat baru tu.

      Delete
  4. haiya! imma so sad to hear this :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya lagilah sedih kak Sally. Dahlah blog lama tu banyak kenangan. Simpan baca sendiri jelah lepas ni blog tu ㅠㅠ

      Delete
  5. Wah, new one =) Happy blogging Kak Farah ^^ Follow #6. moga blog nie lebih bermanfaat =) hihi support you ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Elena! Tak tahu la akan lebih bermanfaat atau lagi menggila merapu. Hehe ^^

      Delete
  6. np yer jadi cm tu.. risau nye klu jd kat kak Fiza juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu la kak Fiza. Saya dah lama dah perasan benda ni masa saya buka balik blog tu. Tapi, saya biarkan saja. La ni, makin teruk pula. Itu yang terpaksa pindah blog baru ni.

      Delete
  7. okay farah. noted. hehe. patutlah rasa macam lain je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi datang sini lagi ^^

      Delete
  8. hi farah..thanks bgtau ye..
    lama x singgah blog farah..agak bz skang..btw, dh dpt poskad farah..tp tgk gmbr je lah..sbb pos kt alamt umah..skang di sabah..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe. Takpe. Alhamdulillah, dah sampai pun note card tu. Risau juga takut tak sampai sebab setakat ni, baru 4 orang sahaja yang cakap benda tu dah sampai.

      Delete
  9. laaaaa entries lama akak pun saya belum khatam... :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah khatam kan pun takpe, Aisya. Banyak mengarut je entries dekat blog lama tu.

      Delete
  10. Assalamualaikum dik Farah, laaa masuk blog baru dah ekk? okey akak follow sini dan masukkan dalam bloglist akak. heee awak sihat ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm. Terima kasih kak Sheila. Alhamdulillah, sihat-sihat je :)

      Delete
  11. selamat berblog wahai newbie. hahahah. (padahal dah lama berblog. gurau).

    ReplyDelete
  12. sedihnyaa kak. yus dah jatuh suka dengan blog lama akak tu..
    jangan padam ae blog lama tu huuu... :OOO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah tak padam, tapi akak akan private kan blog tu. Sayang sangat nak padam. Tapi, kena private supaya orang tak confuse *bajet ada orang je baca blog tu*

      Delete
  13. Thanks Farah sudi komen di blog akak..so with new blog ni keep on writing n sharing ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah lama jadi silent reader. Sekarang ni, baru nak tinggalkan comments :)

      Delete
  14. alaaahai kenape T.T samalah kite. blog CT skarang is a new one coz yang lama tunggang langgang. but after dah create yang baru tetiba eeeh dapat betulkan rupanya yang lama tu :P

    no worry.. yang penting semangat nak berblogging ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sampai sekarang tak dapat betulkan blog tu. Biarkan sahaja la. Tumpukan dengan yang baru ni.

      Delete
  15. Alaaa,, sedihnya. Tak pe... saya support blog ni pulak! hehehe.

    ReplyDelete
  16. ohh patotlaa takde entry lama2.. blog baru rupanya.. blog lama tuu berApa lama pakai? takot jugak blog sy bermasalah jugak.,. risau jugak nii..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Ni blog baru. Blog lama tu dah dekat 5 tahun pakai.

      Delete
  17. Haiii farahhhh :)

    First time rsenye singgah sini..previous blog pun xpnah rsenye...salam kenal ea :)

    ReplyDelete

Newer Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...