Love From All Over The World | Doodles of Life

Thursday, October 23, 2014

Love From All Over The World

This post is such a long overdue post. First of all, alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah. Thank you to all the beautiful souls for the cards and postcard. I truly appreciate it. I believe I've followed up with all these beautiful souls as soon as I recieved the cards and postcard.

From Russia With Love
Card from Russia
From Russia With Love

I received this lovely card on July 19th. I know the exact date because I actually wrote an appreciation post but the post is not published. Thank you Hajar for this lovely card. Thank you for putting an effort to translate what's written on the card because I surely do not understand what's written on the card at all. I am going to treasure it with all my heart because its' in Russian!

Check out Hajar's blog: schajar.blogspot.com

From Germany With Love
Postcard from Germany
From Germany With Love

I am not sure when did I receive this postcard because I was too occupied with my school stuffs. However, I do remember that I was truly shocked when I checked my mailbox because I was not expecting anything other than my bills. Thank you kak Aisya for this lovely postcard! I am gonna treasure it as it is the first postcard in my life! Haha :D

Check out Kak Aisya's blog: jindrisska.blogspot.com

From Japser With Love
Card from Sandy
From Jasper With Love

This gotta be my favourite card of the year. Simply because it's from Sandy. Sandy gave this card on my last day in Jasper. She made me promise to read the card after one month. Cried a river when I read this card. How I miss our memories together in Jasper. Thank you Sandy for this lovely handmade card. I know you made cards for everyone else too but I still feel special and loved by you! Please enjoy your life wherever you are :)

Once again, thank you, thank you, thank you to all these beautiful souls. These cards and postcard totally made me happy in this foreign land :)

40 comments:

  1. untungnye.. cantik2.. comel2 kad Farah dpt..tahniah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki kak Fiza. Hehe. Terima kasih ^^

      Delete
  2. Assalamualaikum. BW here. Done follow. Sorry comment kat sini. Nak buat kat shoutbox tapi kena banned. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, takpe, takpe. Thanks for dropping by. My shoutbox bengong sikit sebenarnya.

      Delete
  3. seronoknya dapat banyak postcard haha i never had one

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun baru ada satu je. Haha.

      Delete
  4. cantek!
    act, knpe sy xbole text kt shoutbox eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf, saya rasa shoutbox saya sekarang ni bermasalah.

      Delete
  5. wahh bestnyaaa hihihihi. nak jugakkkk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki. It's actually rare for me to get cards or postcard from other people ^^

      Delete
  6. Bestnya dapat postcard. cantik cantik lak tuuu hee ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Memang cantik-cantik :D

      Delete
  7. bestnya dapat kad banyak! jeles sangat >.< ada yang dari negara lain lak tu...

    p/s : kena speaking ke kalau masuk dalam blog ni xP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yang rasa happy sangat bila dapat. Sebab datang dari negara lain :D

      p/s: Eh. Tak payah speaking pun. Saya punya post pun rojak-rojak sahaja.

      Delete
  8. bestnyaa dapat poskad. :D
    dahtu cantik2 pulak. .:3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best sebab saya memang suka snail mail :)

      Delete
  9. bestnyaa dapat poskad.. poskad dr kak aisya pon ade.. jeles ni. hooho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sangka pun boleh dapat poskad dari kak Aisya. Rasanya kak Aisya bagi sebab saya sedih tak menang giveaway Harry Potter dia tu kot.

      Delete
    2. seriussss? fuhhh kene buat2 sedih gini..hahahah apa apa pon tahniah ye.. seronoknya belaja kt canada ye? kalau balik malaysia bawak ole2 tauu ;p

      Delete
    3. Alhamdulillah, seronok juga la tapi ada je dugaannya ^^

      Insya Allah kalau ada duit lebih boleh bawa ole-ole :)

      Delete
    4. biasa la tuu. kt mana mana ada je dugaan. smoga smuanya lancar n dipermudahkan tau :)

      Delete
    5. Insya Allah. Terima kasih ^^

      Delete
  10. seronok kan kawan kawan kasi.. kalau kat instagram tu CT tengok hashtag snailmail ke apa tah.. diorng tukar tukar poskad..

    ps : bila nak dapat from canada with love ni :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok sangat bila dapat snail mail. Saya memang suka snail mail sangat-sangat.

      Insya Allah, ada rezeki nanti saya buat. Saya baru je buat giveaway Note Card dari Jasper hari tu.

      Delete
    2. yep snail mail.. tapi kadang kadang its fine. kalau selalu quite costly jugak nak post all the letters and poscards..

      yahuuu.. dari canada akak tak adeee lgi huhuhu..

      Delete
    3. Betul-betul. Tak larat nak buat selalu sebab mahal sebenarnya kalau nak post something dari Canada ni.

      Insya Allah, akan buat sekali lagi. Kita tengok dulu macam mana ya :)

      Delete
  11. so pretty,hehe
    untunglah kak farah ada kawan yang duduk luar negara, russia paling jeles :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang Russia tu pun kenal melalui blog je. Akak tak ramai kawan yang belajar dekat overseas pun. Kalau ada, semua dekat UK sana sahaja.

      Delete
  12. tahniah dapat poskad :)
    kite hanya mampu memandang. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun hayan mampu memandang sahaja bila orang lain terima banyak poskad ^^

      Delete
  13. Just a simple things make us so happy kan dik? ;)

    ReplyDelete
  14. ya Allah akak bookmarked ni, pastu terlupa nak baca...hahahahha seronok dengar orang yang terima poskad nya hepi! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih banyak-banyak tau kak Aisya! Saya memang suka sangat poskad dari akak :D

      Delete
  15. happy face!

    Akak faham sangat feeling dapat tu...hehehe...yg dapat dr Farah pun akak dah senyum kambing :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, happy bila dengar kak Sally happy dapat note card yang tak seberapa tu :)

      Delete
  16. Bestnya..itu je yg boleh di ungkapkan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best sebab saya ni memang suka snail mail ^^

      Delete
  17. Bestnya dapat banyak card dari pelbagai negara! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok sangat. Tak dapat dinafikan.

      Delete

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...